-
Smelt smørret i en gryde og kom halvdelen af mælken i gryden. Den skal lige lunes.
-
Hæld blandingen op i en stor skål. Hæld nu den kolde mælk i skålen og vend rundt.
-
Bræk gæren i mindre stykker og kom i skålen sammen med æg, sukker, salt og kardemomme. Rør godt rundt.
-
Kom melet i lidt efter lidt og rør rundt til du har en smidig dej.
-
Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen.
-
Kom i skålen og dæk med film. Lad hæve i 2 timer.
-
Pres luften ud af dejen og del den i to. Rul til to pølser og del hver pølse i 9 dele. Form nu de 18 stykker til boller.
-
Læg bollerne tæt på en bradepande med bagepapir. Vi brugte en med høje kanter der målte 25 x 36 centimeter. Lad efterhæve i 45 minutter.
-
Sæt din ovn på 225 grader.
-
Bag bollerne i 15 minutter indtil gyldne.
-
Tag ud og sæt bradepanden på en rist. Lad bollerne afkøle helt.
-
Skær igennem. – Rist og server med de to slags smør.
-
Så er der serveret!