Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Varme hveder

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
18 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 18 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(18 * numberOfPeopleRatio <2)] }} Hvedeknopper
  • 18 stk. Hvedeknopper
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(100 * numberOfPeopleRatio <2)] }} smør
  • 100 g smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(4 * numberOfPeopleRatio <2)] }} mælk
  • 4 dl. mælk
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(25 * numberOfPeopleRatio <2)] }} gær
  • 25 g gær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æg
  • 2 stk. æg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sukker
  • 2 spsk. sukker
  • fint salt
  • fint salt
  • kardemomme
  • kardemomme
  • {{ 700 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(700 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hvedemel
  • 700 g hvedemel
  • {{ 80 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(80 * numberOfPeopleRatio <2)] }} smør
  • 80 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} rørsukker
  • 2 spsk. rørsukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stang", false: "stænger" || "stang"} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vaniljestang
  • 1 stang vaniljestang

Tilberedning

Smelt smørret i en gryde og kom halvdelen af mælken i gryden. Den skal lige lunes.

Hæld blandingen op i en stor skål. Hæld nu den kolde mælk i skålen og vend rundt. 

Bræk gæren i mindre stykker og kom i skålen sammen med æg, sukker, salt og kardemomme. Rør godt rundt. 

Kom melet i lidt efter lidt og rør rundt til du har en smidig dej. 

Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen. 

Kom i skålen og dæk med film. Lad hæve i 2 timer. 

Pres luften ud af dejen og del den i to. Rul til to pølser og del hver pølse i 9 dele. Form nu de 18 stykker til boller.

Læg bollerne tæt på en bradepande med bagepapir. Vi brugte en med høje kanter der målte 25 x 36 centimeter. Lad efterhæve i 45 minutter. 

Sæt din ovn på 225 grader. 

Bag bollerne i 15 minutter indtil gyldne. 

Tag ud og sæt bradepanden på en rist. Lad bollerne afkøle helt. 

Skær igennem. – Rist og server med de to slags smør.