Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Varme hveder

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 3 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
18 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 18 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk Hvedeknopper
  • 18 stk Hvedeknopper
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 100 g smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 4 dl mælk
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 25 g gær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 2 stk æg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 2 spsk sukker
  • {{ 0 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} 0 fint salt
  • 0 - 5 0 fint salt
  • {{ 0 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} 0 kardemomme
  • 0 - 5 0 kardemomme
  • {{ 700 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 700 g hvedemel
  • {{ 80 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 80 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rørsukker
  • 2 spsk rørsukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stang vaniljestang
  • 1 stang vaniljestang

Tilberedning

Smelt smørret i en gryde og kom halvdelen af mælken i gryden. Den skal lige lunes. Hæld blandingen op i en stor skål. Hæld nu den kolde mælk i skålen og vend rundt. Bræk gæren i mindre stykker og kom i skålen sammen med æg, sukker, salt og kardemomme. Rør godt rundt. Kom melet i lidt efter lidt og rør rundt til du har en smidig dej. Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen. Kom i skålen og dæk med film. Lad hæve i 2 timer. Pres luften ud af dejen og del den i to. Rul til to pølser og del hver pølse i 9 dele. Form nu de 18 stykker til boller. Læg bollerne tæt på en bradepande med bagepapir. Vi brugte en med høje kanter der målte 25 x 36 centimeter. Lad efterhæve i 45 minutter. Sæt din ovn på 225 grader. Bag bollerne i 15 minutter indtil gyldne. Tag ud og sæt bradepanden på en rist. Lad bollerne afkøle helt. Skær igennem. – Rist og server med de to slags smør.  Rør smør med sukker og vaniljekorn fra hele stangen.