Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Økologisk Brød

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
10 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Økologisk brød
  • Økologisk brød
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vand
  • 0.5 l vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 2 tsk salt
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 3 spsk olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk Skærtoft Mølle gær
  • 1 pk Skærtoft Mølle gær
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g fuldkornshvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • {{ 550 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 550 g hvedemel

Tilberedning

Rør vand, salt, olie og gær sammen i en skål. Rør begge slags mel i lidt efter lidt, indtil dejen er glat og fin. Brug så lidt mel som muligt.

Nu skal dejen røres/æltes godt igennem. (Det er den eneste gang, dejen æltes.)

Dæk skålen med film, og lad dejen hæve op i 1 time.

Pres nu luften ud af dejen ved at presse bagsiden af en ske i dejen, eller brug hænderne.

Lad dejen hæve op igen. Det tager 1 time.

Pres nu igen luften ud af dejen, og hæld dejen i en samlet klump ud på en bradepande med bagepapir.

Lad brødet efterhæve i 30 minutter.

Snittes med en skarp kniv. Sæt ovnen på 225 grader. Sæt brødet på nederste rille, og bag brødet i ca. 35 minutter. Brødet har bedst af at afkøle på en rist.