Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Citronmarmelade

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g økologiske citroner
  • 250 g økologiske citroner
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 5 dl vand
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl syltesukker
  • 6 dl syltesukker

Tilberedning

Start morgenen med et stykke ristet brød med din egen citronmarmelade. Slet ikke sur og bitter, men med en sød, fin citron-smag. Husk at bruge Irmas økologiske citroner. De er ikke overfladebehandlede.  Opskriften passer til et stort eller to mindre sylteglas.

Skær den gule skal af citronen og skær den i helt små tern eller strimler. Kom i en gryde med 1 liter vand. Lad citronskallen simre i 10 minutter. Hæld vandet fra. Skær den hvide hinde af citronen, og kasser hinden. Pres saften af citronerne ned i gryden med den gule skal. Skær citronkødet i mindre stykker og kom i gryden. Tilsæt vand og sukker i gryden og lad simre i 15 minutter. Hæld på sylteglas glas og luk straks. Opbevares i køleskab.

TIP: Hvis du har lyst til storproduktion, og marmeladen skal holde længe, bør du bruge lidt Atamon til at skylle glassene med.

TIP: Vend lidt citronmarmelade i flødeskummet, før du lægger en lagkage sammen.