Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Brun sauce

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 2 skalotteløg
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk mel
  • 2 spsk mel
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami oksefond
  • 3 dl umami oksefond
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde eller 1 øl (33 cl)
  • 1 dl piskefløde eller 1 øl (33 cl)
  • salt og peber
  • salt og peber
  • kulør
  • kulør

Tilberedning

Brun sauce med fløde:

  1. Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Sautér skalotteløg blanke i en gryde med smør. Tilsæt melet, og bag det igennem under omrøring til melet bliver gyldenbrunt og dufter nøddeagtigt (3-5 minutter). Tag gryden af varmen.
  2. Pisk umami oksefond i jævningen lidt ad gangen, og lad saucen simre i 5-10 minutter, til smagen er passende.
  3. Tilsæt fløde, kogen saucen igennem, og smag til med salt og peber. Si saucen.

 

Brun sauce med øl:

  1. Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Giv skalotteløgene et opkog med øl, og lad det simre til øllet er kogt ind til ca. ¾ dl (15-20 minutter).
  2. Tilsæt umami oksefond, og lad det simre i 8-10 minutter, til smagen er passende.
  3. Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring i 3-5 minutter til blandingen bliver gyldenbrun og dufter nøddeagtigt. Tag gryden af varmen, pisk fonden i lidt ad gangen, og kog saucen igennem i mindst 5 minutter. Smag til med salt og peber og evt. en lille bitte smule sukker. Si saucen.

 

Tip: Du kan springe punkt 3 over, jævne saucen med 1 spsk. majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og koge igennem i 1 minut.