-
Pluk kødet af kyllingebryststykkerne. Pil og snit løg og hvidløg. Rens bladselleri og peberfrugt, og skær dem i små tern.
-
Opvarm en gryde med lidt olie, og steg løg mørt i 3 minutter. Tilsæt kyllingekød, bladselleri, peberfrugt, hvidløg og krydderier, og steg i 2 minutter.
-
Tilsæt skyllet spinat, og vend godt rundt. Tilsæt tomatpuré og 1 dl vand, og lad det simre i 3 minutter.
-
Smag til med salt, peber og evt. flere krydderier. Afkøl kyllingefyldet.
-
Tænd ovnen på 200°. Læg tærtedejen fladt ud på bordet, og udstik cirkler på 10-12 cm i diameter.
-
Stryg halvdelen af kanten på dejen med lidt vand. Læg kyllingefyld på den ene halvdel af dejen.
-
Buk kanten indover, så det ligner en halvmåne, og tryk kanterne sammen med en gaffel. Læg de fyldte empanadas på en bageplade med bagepapir.
-
Pensl med lidt æg eller mælk. Bag dem i
ovnen i 12-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
-
Servér de lune empanadas med salat, limefrugt skåret i både, snack-grønt efter eget valg og spicy salsa.
-
Færdigt arbejde.