-
Pil og skær løg i små tern. Skræl gulerødder og pastinak eller knoldselleri, og skær dem i mindre tern. Opvarm en tykbundet gryde med 2 spsk. smør.
-
Rist ½ spsk. karry af i fedtstoffet i gryden
et kort øjeblik, tilsæt løg, gulerødder og pastinak eller selleri, og steg i 2 minutter.
-
Vend godt rundt. Hæld vand på, til det dækker
grøntsagerne, bring i kog, og skru så ned for varmen.
-
Lad grøntsagerne simre, til de er møre. Blend karrysaucen til en jævn konsistens. Tilsæt lidt mere vand, hvis du ønsker en mindre tyk sauce.
-
Skær Tæmpeh i små tern. Rens porre, og skær den i ringe. Steg Tæmpeh i olie på en pande i nogle minutter på hver side.
-
Krydr med salt og ½ spsk. karry. Tilsæt porre, og steg videre i 2 minutter. Vend stegt Tæmpeh og porre i karrysaucen, og kog i 5 minutter.
-
Rør i gryden undervejs, så det ikke sætter sig i bunden. Smag til med salt, peber og citronsaft.
-
Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Rens og hak chilien fint.
-
Vend æblebådene med friskpresset citronsaft, chili og lidt salt.
-
Som tilbehør til retten kan du koge fx ris eller quinoa.
-
Anret det valgte tilbehør i dybe tallerkener sammen med Tæmpeh i karrysauce og æble-chili-topping.
-
Voila!