Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stegte marinerede courgetter

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 25 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Stegte marinerede courgetter
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} små faste courgetter, skåret i ½ cm tykke skiver
  • 6 små faste courgetter, skåret i ½ cm tykke skiver
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} lille håndfuld friskhakket mynte eller basilikum
  • 1 lille håndfuld friskhakket mynte eller basilikum
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rødvinseddike
  • 0.5 dl rødvinseddike
  • olivenolie
  • olivenolie

Tilberedning

Smagen skal have tid til at modne, så tilbered retten mindst en dag, før den skal serveres.
Dup courgetteskiverne tørre og steg dem 7-8 skiver af gangen i den varme olie i ca. 4 min., til de er jævnt gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på en køkkenrulle. Bland hvidløg og mynte eller basilikum. Kom de stegte courgetteskiver i en skål og drys hvert lag med krydderiblandingen samt salt og peber. Hæld til sidst rødvinseddiken over og lad retten trække tildækket i køleskabet til næste dag. Tag retten ud af køleskabet en halv time før servering.