Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Bagte gulerødder med tamarind og citrongræs

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 4 gulerødder
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologisk appelsin
  • 1 økologisk appelsin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl gulerodsjuice
  • 1 dl gulerodsjuice
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tamarindpasta
  • 50 g tamarindpasta
  • Salt og sukker
  • Salt og sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stængel citrongræs
  • 1 stængel citrongræs
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fingerspids frisk ingefær
  • 1 fingerspids frisk ingefær
  • {{ 30 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g jordnødder
  • 30 g jordnødder

Tilberedning

Sæt ovnen på 160 grader. Læg gulerødder i en ildfast form og bag dem møre i cirka 35 minutter. Riv skallen af appelsinen og kom i en gryde sammen med saften fra appelsinen. Tilføj gulerodsjuice og tamarindpasta. Kog ind til det har konsistens som sirup. Pisk eventuelt lidt smør i saucen og smag til med salt og sukker. Tilsæt finthakket citrongræs, fint hakket ingefær og hakkede saltede jordnødder. Server de bagte gulerødder med siruppen. Pynt gerne med urter og spiselige blomster.