Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Mor Jyttes burgerboller

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Otte store burgerboller
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 2 dl mælk
  • {{ 20 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g økologisk gær
  • 20 g økologisk gær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 2 tsk salt
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 75 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk honning
  • 1 spsk honning
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg fra en glad høne
  • 1 æg fra en glad høne
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl skyr
  • 2 dl skyr
  • {{ 650 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 650 g hvedemel
  • Æggeblomme + mælk til pensling
  • Æggeblomme + mælk til pensling
  • Sesamfrø
  • Sesamfrø

Tilberedning

Aftenen før:
Lun mælken, rør gær, salt, smør og honning ud heri.
Tilsæt æg og skyr. Rør 600 gram mel ud i den våde blanding. Gem 50 gram mel til når bollerne skal formes.

Sæt dejen koldt natten over.
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

Form 8 store boller. Da dejen er blød, bruges rigeligt med mel til at forme bollerne.
Bland en æggeblomme med lidt mælk, pensl bollerne og strø med sesamfrø.

Bag bollerne ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Bollerne kan sagtens bages i løbet af dagen. Inden servering skæres bollerne igennem og lunes ca. 5 min. i ovn ved 200 grader.

Hævetid natten over

Opskrift: Jytte Christensen