Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Sprøde jordskokker med avokadodip med rødbedeshot

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g jordskokker
  • 500 g jordskokker
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 0.5 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} avokado
  • 1 avokado
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk creme fraiche 18 %
  • 1 spsk creme fraiche 18 %
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk lime eller citronsaft
  • 1 tsk lime eller citronsaft
  • Spidskommen
  • Spidskommen
  • Evt. chili
  • Evt. chili
  • Rødbedeshot:
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} rødbeder
  • 4 rødbeder
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cm ingefær
  • 5 cm ingefær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cm gurkemejerod
  • 2 cm gurkemejerod
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g frisk spinat
  • 100 g frisk spinat

Tilberedning

Rens jordskokker og skær i tynde skiver, eventuel på mandolinjern. Fyld jordskokkerne i en plastpose og tilsæt olivenolie, salt og peber. Fordel skiverne på en bageplade og bag dem i ovnen til de er sprøde og gyldne – ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. En moden avokado røres sammen med creme fraiche, saft fra en lime eller citron og smages til med spidskommen, salt og peber. Skær skallen af citrusfrugten og juice det hele. Det er ikke nødvendigt at skrælle rødbeder og rødder.

Server straks med jordskokker og dip.