Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Svensk luciabrød

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
10 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 150 g smør
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 2.5 dl mælk
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl Irmas sæter rømme 35%
  • 1.5 dl Irmas sæter rømme 35%
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pakke safran
  • 1 pakke safran
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 0.75 dl sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pakke gær
  • 1 pakke gær
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 600 g hvedemel
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 0.25 tsk fint salt

Tilberedning

Smelt smørret i en gryde. Hæld mælken i gryden og varm op. Kom blandingen i en skål og tilsæt rømme. Kom en skefuld af sukkeret og safrantråde i en morter og knus. Hæld safran og resten af sukkeret i skålen. Opløs gæren iblandingen. Tilføj salt og et let pisket æg. Rør melet i lidt ad gangen. Dejen skal være ret klæg, ellers bliver brødet tørt. Rør dejen godt og dæk med film. Lad hæve i 45 minutter. Kom dejen på et meldrysset bord. Rul til pølser på tykkelse med en voksen pegefinger. Skær i 20-25 centimeter lange stykker og rul til S-formede luciabrød. Læg på en bageplade og lad efterhæve i 30 minutter. Sæt varmluftsovnen på 200 grader. Sæt en rosin ned i hver ende og pensl med æg. Bag flere plader ad gangen. Begynd at kigge efter 6-8 minutter. Afkøl på rist.