Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Brød med manitobamel

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk gær
  • 1 pk gær
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl varmt vand
  • 6 dl varmt vand
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olie
  • 0.5 dl olie
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g manitoba hvedemel
  • 600 g manitoba hvedemel
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g havregryn
  • 100 g havregryn
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 4 tsk salt
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g abrikoser
  • 150 g abrikoser
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rosiner
  • 200 g rosiner

Tilberedning

Start med at røre gæren ud i fingervarmt vand
tilsæt olie, salt, havregryn, abrikoser der er skåret i strimler og rosiner.

Vend så melet i (lidt af gangen) mens du rører. Sørg for at ælte dejen mindst 10 min.

Læg et viskestykke over og lad dejen hæve i 45 min.

Del så dejen op i 2 store brød. Pensel med vand, olie eller mælk. Drys havregryn over. Skær evt riller på skrå. Efterhæver 30 min.


Bages først 225 grader i 10 min. Derefter skrues varmen ned og brødet bages færdigt ca. 30 min på 175 grader.