-
Kom gær, surdej, salt og vand i en skål og rør sammen. Kom grahamsmel i. Tilføj nu hvedemel og rør dejen sam men. Dejen må gerne være en anelse klæg, men hvis den er flydende, tages lidt mere mel.
-
Ælt dejen rigtig godt i skålen, gerne 5-10 minutter. Eller brug en røremaskine. Kom dejen i en skål og dæk med film. Lad dejen stå i stuetemperatur. Hvis der er mulighed for det, er det godt at trykke dejen ned et par gange, imens den hæver.
-
Sæt ovnen på 250 grader. Sæt bagesten eller bradepande ind i varmen. Form dejen til et brød. Drys lidt mel på bage stenen eller bradepanden.
-
Læg dejen på og sæt i ovnen i 25 minutter. Sluk derefter for varmen og lad brødet bage videre i 25 minutter. Ovne er meget forskellige, hvis brødet bliver alt for mørkt, skru ned for varmen.
-
Voila!