Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Et stort surdejsbrød

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk økologisk gær
  • 0.25 pk økologisk gær
  • {{ 1.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl surdej
  • 1.25 dl surdej
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 3 tsk fint salt
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl koldt vand
  • 5 dl koldt vand
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g grahamsmel
  • 100 g grahamsmel
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g fint hvedemel
  • 500 g fint hvedemel

Tilberedning

Kom gær, surdej, salt og vand i en skål og rør sammen. Kom grahamsmel i. Tilføj nu hvedemel og rør dejen sam­ men. Dejen må gerne være en anelse klæg, men hvis den er flydende, tages lidt mere mel. Ælt dejen rigtig godt i skålen, gerne 5-10 minutter. Eller brug en røremaskine. Kom dejen i en skål og dæk med film. Lad dejen stå i stuetemperatur. Hvis der er mulighed for det, er det godt at trykke dejen ned et par gange, imens den hæver.

Sæt ovnen på 250 grader. Sæt bagesten eller bradepande ind i varmen. Form dejen til et brød. Drys lidt mel på bage­ stenen eller bradepanden. Læg dejen på og sæt i ovnen i 25 minutter. Sluk derefter for varmen og lad brødet bage videre i 25 minutter. Ovne er meget forskellige, hvis brødet bliver alt for mørkt, skru ned for varmen.