Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Et stort surdejsbrød

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "pakke", false: "pakker" || "pakke"} [(0.25 * numberOfPeopleRatio <2)] }} økologisk gær
  • 0.25 pakke økologisk gær
  • {{ 1.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1.25 * numberOfPeopleRatio <2)] }} surdej
  • 1.25 dl. surdej
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "tsk.", false: "tsk." || "tsk."} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} fint salt
  • 3 tsk. fint salt
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} koldt vand
  • 5 dl. koldt vand
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(100 * numberOfPeopleRatio <2)] }} grahamsmel
  • 100 g grahamsmel
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(500 * numberOfPeopleRatio <2)] }} fint hvedemel
  • 500 g fint hvedemel

Tilberedning

Kom gær, surdej, salt og vand i en skål og rør sammen. Kom grahamsmel i. Tilføj nu hvedemel og rør dejen sam­ men. Dejen må gerne være en anelse klæg, men hvis den er flydende, tages lidt mere mel. Ælt dejen rigtig godt i skålen, gerne 5-10 minutter. Eller brug en røremaskine. Kom dejen i en skål og dæk med film. Lad dejen stå i stuetemperatur. Hvis der er mulighed for det, er det godt at trykke dejen ned et par gange, imens den hæver. Sæt ovnen på 250 grader. Sæt bagesten eller bradepande ind i varmen. Form dejen til et brød. Drys lidt mel på bage­ stenen eller bradepanden. Læg dejen på og sæt i ovnen i 25 minutter. Sluk derefter for varmen og lad brødet bage videre i 25 minutter. Ovne er meget forskellige, hvis brødet bliver alt for mørkt, skru ned for varmen.