Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Surdej

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 10 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
0 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl grahamsmel
  • 2 dl grahamsmel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk honning
  • 1 tsk honning
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sødmælksyoghurt naturel
  • 3 spsk sødmælksyoghurt naturel
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl koldt vand
  • 2 dl koldt vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 1 tsk fint salt

Tilberedning

Du skal bruge et glas med låg, der rummer 8-10 dl. Kom alle ingredienser i og bland godt rundt. Nu skal glasset stå et lunt sted i køkkenet (fx ikke i vindueskarmen). Læg låget på glasset, men luk ikke. Morgen og aften lukker du låget og ryster let. Sæt tilbage og lad låget ligge løst på igen. Når surdejen har stået i to døgn, mader du den med 2 spsk. grahamsmel og 2 spsk. vand. Gentag med madning og let rystning hver dag indtil dag 5, når surdejen ligesom har rejst sig, har bobler og dufter let syrlig.

Opbevaring:
Fra nu af opbevarer du surdejen i køleskab med låget skruet på. Tag den ud, dagen før du skal bage, og lad den stå med løst låg. Mad den med den mængde surdej, du fjerner, og stil den tilbage i køleskabet med låg på.