Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Ost og mejeri

Den gode smag frem for alt. Udvalget af mejeriprodukter i Irma er både bredt og dybt.

Mejeri

Irmahønen og ægget

Irma har snart udfaset de sidste buræg af sine egne varer. Det er i tråd med en lang tradition for æg af høj kvalitet.

ÆG AF HØJ KVALITET
Ost i Irma

Ostebordet er dækket

Vi har udvalgt alle vores oste med omhu. Og vi er stolte over at præsentere dig for vores udvalg af lækre oste i alverdens former og farver.

DET GODE OSTEBORD
Ost i Irma

Sommeroste

Få inspiration til dine sommeroste

Læs mere her

Mælk og ost hører til basisvarerne i en fødevarebutik, men det har ikke forhindret os i at gøre sortimenterne til nogen af de mest innovative produktområder i Irma

Når vi i Irma holder fanen højt, når det gælder kvalitetssans og stor kærlighed til gode råvarer, så forpligter det os naturligvis til at finde leverandører, der deler denne passion. Og det har vi i dén grad fundet med Thise Mejeri i Salling, som har været en fast samarbejdspartner for Irma gennem mange år.

Samarbejdet mellem Irma og Thise Mejeri er ligesom et tæt venskab. Vi udvikler os sammen og er tæt forbundet med hinanden gennem alle årene.

Dette parløb er i høj grad blevet populært hos vores kunder. Salget af Thise produkter er på det nærmeste eksploderet, og det har blandt andet medført, at mejeriet blev bygget om og udvidede med hele 5.000 m2 i 2006/2007.

Det har udvidet produktionskapaciteten mærkbart, men folkene bag Thise Mejeri har ikke tænkt sig, at det skal gå ud over opfindertrangen og den høje kvalitetssans. Der vil også fremover komme trendsættende nye mejerivarer fra Salling i din Irma.

For Irma er det ideelt at have et tæt partnerskab med det innovative mejeri på Salling i det nordvestlige Jylland. Det betyder nemlig, at vi kan præsentere vores kunder for en lang række varianter mælke og oste, der går nye veje – altid med udgangspunkt i et kompromisløst krav om kvalitet og smag.

Ost i Irma

Økologisk ost

Økologisk ost er lavet efter samme principper som almindelig ost. Forskellen ligger i mælken, der anvendes i produktionen.

VORES ØKOLOGISKE OSTE
Mejeri

Frisk mælk

Jerseymælken har simpelthen andre grundlæggende kvaliteter end mælken fra det sortbrogede kvæg.

MÆLKEN I IRMA
Mejeri

Biodynamiske æg fra Birkelund

Æg fra det biodynamiske landbrug Birkelund

Læs mere her
BEDST I TEST
Mejeri

Det bedste fra vores køleskabslåge

Irmas mejerivarer er skabt med hjerte og sjæl. Måske det er hemmeligheden bag prisvindende varer?

Se dem alle her

Frisk holdning til økologisk mælk og miljø

Økologisk mælkekvæg går ude 150 dage om året og får økologisk foder om vinteren. Og vores økologisk mælk har højst været 24 timer undervejs til køledisken. Sådan definerer vi frisk og miljøvenlig kvalitet.

Vælger du økologisk mælk i Irma, er det på alle måder en frisk og bæredygtig beslutning. Mælken har nemlig højst været 24 timer undervejs fra ko til køledisk, og det økologiske landbrug tager vidtgående hensyn til dyrevelfærd og miljø under hele produktionen.

Det ligger helt i tråd med Irmas holdning, specielt da smagskvaliteten også er god. Nu er du måske vant til vores økologiske varianter, men hvis du laver en smagstest med den konventionelle mælk, vil du uden tvivl smage forskel. Og forskellen skyldes blandt andet den skånsomme behandling af de gode råvarer.

Ud fra princippet om, at mælken aldrig bliver bedre end i koens yver, bliver den således suget op i tankbilerne. Og fremme på mejeriet, er der med rørføringen taget højde for, at mælken skal ’forstyrres’ så lidt som muligt. Populært sagt har rørene på Thise Mejeri meget få knæk, så mælken ikke slås i stykker på dens vej til tankene. Det vil sige, at selve produktionsanlægget er tilrettelagt med den gode smag for øje.

Omrøringen holdes også på et minimum ud fra de samme principper om at bevare så meget som muligt af den oprindelige smag.

 

Miljøhensyn skive for skive

I Irma finder du altid økologisk oste, fremstillet på økologisk mælk. Dem får vi typisk fra Thise Mejeri i Salling, og det er der rigtig mange gode grunde til.

Når vi i Irma holder fanen højt, når det gælder kvalitetssans og stor kærlighed til gode råvarer, så forpligter det os naturligvis til at finde leverandører, der deler denne passion. Og det har vi i dén grad fundet med Thise Mejeri i Salling, som har været en fast samarbejdspartner for Irma gennem mange år.

Det kommer blandt andet til udtryk i vores udvalg af oste i butikken. For på Thise Mejeri fremstiller de udelukkende økologiske mejeriprodukter og lægger stor vægt på kvaliteten af råvarerne. De deler vores holdning til dyrevelfærd og miljøhensyn. Og det giver velsmagende resultater som for eksempel de økologiske oste.

Hele princippet bag fremstillingen går ud på at behandle de gode råvarer så skånsomt som muligt gennem hele processen. På Thise Mejeri bruger de for eksempel ikke nitrat i fremstillingen, som man ellers gør for at undgå anaerobe sporer. I stedet filtreres den mælk, der er under mistanke. Man erstatter kemi med en manuel proces.

Ostemesteren på Thise Mejeri kan bedst lide at fremstille for eksempel Danbo af mælk fra de sortbrogede køer, men mejeriet eksperimenterer også med ostefremstilling på den kendte jerseymælk, der også bruges til mælk og syrnede mælkeprodukter. Som altid med størst mulig hensyntagen til miljøet.

 

irmapigen

Godt med smør og fløde. Der er ingen fedtforskrækkelse her

Opskrift

Koldskål- og mangosmoothie

Opskrift

Flødetomater