Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Græsmælk

Mælk fra køer som kun spiser græs

Græsmælk

En ny fed mælkesmag har ramt din køledisk.  Det er smagen af god samvittighed og fyldig mælk fra køer, der kun har spist det, de er skabt til at spise; nemlig græs.

 Det er ikke mange år siden, vi stadig slikkede os om mælkeskægget med velbehag, når vi tog et glas fuldfed mælk fra køleren. Så kom de fedtforskrækkede 00’ere, hvor mælken blev mager og sød blev erstattet af mini og skummet.

 Men mange har savnet den fede mælk med smag og fylde, og derfor er Irma og Thise nu endnu engang gået foran og har lavet en ny og unik type mælk – Græsmælk – fra køer, der kun er fodret med græs.

Mælk er ikke bare mælk

Græsmælk er ikke bare god smag, men også smagen af god samvittighed. Her er nemlig ikke blot tale om en ny type mælk, men også om en produktion, hvor køerne udelukkende fordres med græs.

Princippet hedder "feed no food" og betyder, at de 100 økologiske malkekøer, der bor på

Torsten Wetches ejendom i Himmerland udelukkende lever af græs, græsmarksprodukter og urter. Her er altså ingen korn, majs, soja eller andet foder (som i princippet kan spises af mennesker) i kosten. Men udelukkende foder som koens fordøjelsessystem fra naturens hånd er indrettet til at spise og fordøje.

 Når køerne udelukkende spiser græs, falder mælkeydelsen. Til gengæld har mælken et relativt højt indhold af Omega-3-fedtsyrer og antioxidanter, og derfor har vi skruet mælkens fedtindhold op på 4,2 %.

Hele fire dyrevelfærdshjerter

Den nye græsmælk fra Thise har hele fire dyrevelfærdshjerter. 

For at opnå dette er der taget nye standarder i brug, der blandt andet indebærer: 

  • Køerne skal på græs i sommerhalvåret, dag og nat i minimum 3 måneder.
  • Ko og kalv går sammen 3–5 døgn efter kælvningen.
  • Kalvene må ikke gå i enkeltbokse
  • Kalvene skal have mælk i de første 4 måneder.
  • Kalvene må ikke frasælges, før de er 2 måneder gamle, og de skal opdrættes økologisk.
  • Køer og kalve sikres 40 % mere plads i forhold til kravene i det økologiske regelsæt.
Læs mere om mærkningsordningen her
irmapigen

Irma og passionen for mejeri

Mejeri

Rømme

Et lille stykke af Norge, fra Thise til dig

Læs om Rømme og find inspiration her
Mejeri

Dueholm - det er dog høns

Hvad kom først? Hønen eller ægget?

Tag med på tur til Jylland
Mejeri

Mejeriprodukter i verdensklasse

I 2002 drømte et ægtepar på Lolland om at lave nogle af verdens bedste oste. i dag finder du resultatet i din Irma.

Læs mere her
Mejeri

Ostebordet er dækket

Vi har udvalgt alle vores oste med omhu. Og vi er stolte over at præsentere dig for vores udvalg af lækre oste i alverdens former og farver.

DET GODE OSTEBORD