Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Skee Ismejeri

På et lille mejeri midt på Sjælland fremstiller Jørgen Nielsen og co. en fantastisk økologisk is, som laves på Thise mælk og fløde og med sans for detaljerne.

Kort om ismejeriet

Det hele startede i 1999 med 52 Jersey køer på en mark og et 16 kvm. stort ismejeri. Og da Skee Is fik sin første kunde, var det Irma. Siden har Skee Ismejeri udviklet sig et af Danmarks bedste ismejerier.

Hvordan laver man is?

Skee Ismejeri sætter en ære i at lave markedet bedste vaniljeis. Opskriften er egentlig simpel, men alligevel har du sikkert ofte sat tænderne i en vaniljeis, der ikke smagte af noget. Sådan er det ikke hos Skee Is, hvor produktionen af økologisk gourmet-is sker uden nogen former for tilsætningsstoffer og E-numre. Skee Ismejeri bygger på filosofien om, at fødevarer skal fremstilles af fødevarer – og hvis man skal gøre noget, skal man gøre det ordentligt.

Gode råvarer giver god is

Skee Ismejeri anvender få men gode råvarer. F.eks. består vaniljeisen af frisk mælk og fløde fra Thise Mejeri, rørsukker fra Paraguay, æg fra Hedegaard og ægte vaniljestænger. 4 ingredienser og kærlig behandling er ingredienserne i den lækre og prisvindende vaniljeis.  Princippet gælder for alle de is, der bliver produceret på Skee Ismejeri: Ingen farvestoffer, fortykningsmidler, aromaer, skummetmælkspulver eller andre tryllemidler.

Hele produktionen er økologisk og Fairtrade-certificeret.

Ægte vanilje giver den bedste is

Skee Ismejeri anvender udelukkende rigtige vaniljestænger, som de selv ekstraherer vaniljesmagen fra. Denne metode kender de fleste fra eget køkkenbord, når der fremstilles risalamande og vaniljestangen koger med. Men i de fleste færdigkøbte produkter erstattes vaniljestængerne med alkoholekstraheret vanilje og pulveriseret vaniljestænger som efterfølgende kaldes vaniljekorn. Hos Skee Ismejeri produceres ærlige fødevarer med faglig stolthed og dermed også is med ægte vanilje!

Hvordan opbevarer man is?

Hos Skee har man også tænkt på opbevaringen og spisningen af isen. Det er ikke nok at have markedets bedste is, hvis kunderne kommer hjem med en frossen, krystalliseret ismasse eller en optøet omgang flydende fløde med smag.

Is opbevares bedst ved – 18 grader C. Mange spiser fejlagtigt is umiddelbart efter det er taget ud af fryseren. Det er en STOR fejl. Ved en temperatur på – 18 grader C. smager isen ikke af ret meget. Den gode smagsoplevelse får du, hvis du stiller isen i køleskab en time, inden den serveres. Så kan isen nå at temperere og smagen udvikles. Skee is er slow-food.

Optimal emballage til din is

Hos Skee is bruger man udelukkende intelligent emballage, som er helt unik på det danske marked. Indpakningen gør, at isen smelter i et jævnt tempo og bevarer sin struktur selv i en meget kold fryser.

Emballagen er fremstillet af ekspanderet polystyren, (EPS), som beskytter isen mod varme under hjemtransporten. Emballagen hjælper ligeledes isen til en jævn smeltning og ensartet smag og konsistens. Isen sættes i køleskab 1 times tid før servering og lever på bordet i 1-2 timer efterfølgende.

Ekspanderet polystyren kendes b.la. fra kaffekopper, hvor man kan holde på koppen uden at brænde fingrene. Ekspanderet polystyren vejer ganske lidt (5 gram på en 0,5 liter kop)  og består mest af luft, som beskytter og isolerer formidabelt. Det er den mest miljøvenlige og egnede emballage til Skee is.

Hvorfor is fra Skee Ismejeri?

-  Fordi isen indeholder ægte vaniljekorn

-  Isproduktionen er 100 % økologisk

-  Den unikke emballage gør den lækker og cremet, indtil den sidste bid er taget!

Du kan få økologisk is fra Skee ismejeri i flere varianter. 

irmapigen

Andre har også læst...

Mejeri

Frisk mælk

Jerseymælken har simpelthen andre grundlæggende kvaliteter end mælken fra det sortbrogede kvæg.

MÆLKEN I IRMA
Mærkesager

Det forpligter at hedde Irma

Det er rigtigt, at vi i Irma handler ansvarsbevidst og gerne går foran i kampen for vores mærkesager: Økologi, sundhed, Fairtrade, dyrevelfærd og frem for alt kvalitet.

TRADITIONEN I IRMA
BEDST I TEST
Testvindere

Morten Heibergs Islagkage

"Den friske lette is, er en fornøjelse"

Læs om islagkagen her
Opskrift

Brownie med is og hindbærsauce