Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irmas æbler

Sprødt, sødt og syrligt - æblet er, og bliver, en smagfuld favorit!

Vi holder af æbler

Æbler er en yderst populær frugt, og med god grund...

Æbler er holdbare i lang tid, efter de er plukket, hvis de opbevares rigtigt. Og så er de lette at have med på farten som en snack, når sulten melder sig.

Desuden kan æbler give smag, tekstur og sødme til både det søde og det salte køkken. Kun fantasien sætter grænser for æblets eventyr i køkkenet. 

Ægte æblemost

Æblemost er ganske enkelt ikke andet end en masse gode, friske æbler, som er presset og kommet i emballage. En æblemost må hverken være tilsat sukker eller udvundet af koncentrat – som f.eks. æblejuice, der ofte er kommet hertil som koncentrat i tankskibe fra den anden side af kloden.

I Danmark passer vi på vores æblemost. Faktisk har vi en bekendtgørelse om frugtsaft, der sikrer, at en æblemost lige netop ikke er andet end pressede æbler. Og ligesom med mange andre af de nordiske råvarer er der kommet en stigende interesse for at lave noget mere raffineret ud af noget meget enkelt.

Der er kommet interesse for sorter og dyrkningssteder, der giver mosten sin egen karakter. Æblemosten er blevet vores nordiske udgave af englændernes æblecider – noget af det fineste, vi kan lave med vores gode lokale æble.

Alsidige æbler

Æblet er allemandseje og der er næsten lige så mange måder at anvende æblet på, som der er æblespisere. Her har vi samlet forskellige inspirerende tips til brugen af æblet… Have fun!

Tørrede æbleringe kan give de gode æbler et meget længere liv, end i frisk form. Fjern kærnehuset, skær æblerne i tynde skiver og bag dem i ovnen ved ca. 50 grader i et par timer, eller til de er tørre. Æbleringene kan holde sig længe hvis de opbevares mørkt og tørt, og fungerer godt som snacks, i salater eller som ingrediens i hjemmelavet müsli.

Æbletryk for hele familien er en nem og hyggelig aktivitet, som alle kan være med til. Skær æblet midt over, og pensel det med tekstilfarve. Så er det bare med at trykke løs, på det udvalgte stykke stof. Køb færdigsyede ting at trykke på, som et pudebetræk eller et forklæde, eller tryk på et stykke stof og sy selv noget anvendeligt. Måske en lille personlig pose til frugt, som er smart for børnene at have med i institution.

Æblegrød uden tilsat sukker er let at lave. Skær æblerne i små stykker og kog dem med en smule vand og en vaniljestang. Lad bare skrællen sidde på æblet, der er mange gode vitaminer i. Den friske syrlige grød er god som topping på havregrød og skyr, som dessert til familiens mindste, eller måske som smagsgiver i en smoothie.

Brug æblet i køkkenet

Opskrift

Ovnbagte æbler og brunet smør med peberrod og sirup

Opskrift

Ristede tigerrejer med æble, æblesmør og chili

Opskrift

Bulgur med æble og sukkerærter

Opskrift

Fiskeburger med sprøde æbletern