Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kend din te

Her er de grundlæggende begreber, du skal kende inden for teverdenen.

Sort te, grøn te, hvid te...

Sort te

Den sorte te er en såkaldt fuldfermenteret te. Fra tebusk til tekop gennemgår den sorte te en proces, der i århundreder har været den samme. Det er fermenteringen, der udvikler den sorte tes smag og giver den farven. 

Grøn te

Grøn te er den ”originale” te som laves af blade fra tebusken. Grøn te er tørrede og i visse tilfælde knuste blade, der kun har været udsat for sparsom iltning fra plukning til færdig te. 

Hvid te

Hvid te får sin farve fra topskud af tebusken, der er beklædt med fine hvide dun. Topskuddene får lov til at visne naturligt, før de dampes let og tørres for at fjerne bladenes fugtindhold. Hvid te er ufermenteret og den mindst forarbejdede te.

Urtete

Urtete kommer ikke fra tebusken, camellia sinensis, og har som sådan ikke noget med te at gøre. Det er fællesbetegnelsen for en række tørrede blandinger af blade, blomster og i visse tilfælde rødder og bark, som man i generationer har hældt kogende vand over og lavet en velsmagende, liflig drik. 

Krydderte

Krydderte er oftest en sort te, tilsat en form for krydderibase eller andre aromastærke ingredienser som fx appelsinskal, kakao eller ingefær. Smagen er ofte kraftig og meget aromatisk.

Velsmagende te-opskrifter

Opskrift

Ingefærte

Opskrift

Chai te med mandelmælk

Opskrift

Indisk ice tea

Opskrift

Grøn the med lime og gin