En af de mest foretrukne spisefisk her i Danmark er laksen. Den er mild i smagen, kan tilberedes på et utal af måder, og er derfor superlet tilgængelig for mange. Og laks er som bekendt ikke bare laks.
Hos Rossini laves laks i verdensklasse, og I Irma findes et bredt udvalg fra netop Rossini. Her er håndværket og tilberedningen i centrum, selvfølgelig sammen med det, som det hele drejer sig om – nemlig de allerbedste laks.
Blandt andet er der skotsk laks, som bliver håndsaltet og tilsat enebær og krydderier. Herefter ryges laksen på gammeldags maner over egetræssmuld fra whiskytønder, hvilket giver laksen en sødlig eftersmag. Eller hvad med en økologisk variant af den skotske laks? Én bid af den bør være nok til at overbevise enhver om at den har haft rigeligt med grunde til at svinge med halen.
Begge varianter er skåret horisontalt hvilket giver lange, brede og helt rene skiver laks vi kalder det longsliced laks.
I udvalget findes også flere varianter af varmrøget laks; en med peber og en med hvidløg. Og så er der naturligvis de helt klassiske tilberedninger som gravad laks og røget laks i skiver.
Med andre ord er det en ren fest for lakseelskeren at gå på opdagelse i Rossinis veltillavede varianter af den lyserøde spise. Find de forskellige varianter i din lokale Irma.