Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stenbiderrogn

Havets guld!

En delikat forårsbebuder

Stenbiderrognen er bedst i det tidlige forår. Du kan typisk finde stenbiderrogn i Irma fra februar til april - så du skal slå til, mens du kan. 

De fine, lyserøde æg er en smuk delikatesse, som vi glæder os til hvert år. Den helt klassiske anretning med stenbiderrogn på blinis med creme fraiche, dild og finthakkede rødløg er en vinder hver gang, men prøv også at servere stenbiderrogn med dampede forårsløg og æg eller avocadotatar med stenbiderrogn.  

Irmas stenbiderrogn er renset og saltet og dermed klar til brug. 

Vidste du?

  • Hos stenbidere er det hannen, der tager ”barselsorloven”. Når hunnen har gydet, suger hannen sig fast til en sten tæt på rognen. Her holder den vagt og jager trusler væk, indtil æggene klækker
  • Stenbiderhunnen gyder op til 300.000 æg med en diameter på ca. 2 mm
  • Hanstenbiderens kød er hvidt, geléagtigt og vandholdigt
  • Der er ca. 106kcal. i 100g stenbiderrogn – omtrent samme kalorieindhold som et kyllingebryst
irmapigen

Inspiration til stenbiderrognen

Opskrift

Avokadotatar med stenbiderrogn

Opskrift

Dampede forårsløg med æg og stenbiderrogn

Opskrift

Blinis med hellefisk, laks og rogn