Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hampeprodukter fra Møllerup Gods

Hamp er det nye sort

En overset superfood

Hamp var i årtusinder en vigtig del af mange menneskers kost, men har i en årrække været en overset kilde til en masse gode næringsstoffer.

For hamp er i sandhed en superfood, der vil noget. Irma har en række produkter med hamp på hylderne, lige til at bruge i den daglige madlavning. Og de er selvfølgelig alle økologiske!

Hamp fra Møllerup Gods

De produkter med hamp, du finder i Irma, kommer alle fra Møllerup Gods, hvor man har arbejdet intenst med dyrkning og udnyttelse af hampen siden 2015.

Her anvendes sorten Finola, der er egnet til industriel produktion og indeholder under 0,2% THC, som er den del af hampen, der kan bruges som euforisende stof.

Desuden sidder THC i planternes blade, og på Møllerup Gods er det kun frøene, der anvendes til fødevareproduktionen. Du skal med andre ord ikke bekymre dig – eller have forventninger – om at blive påvirket af at spise hampen.

Mens frøet anvendes til fødevareproduktion, bliver resten af planten brugt til andre ting som fx måtter og akustikplader.  

Ikke spor svært

Med hamp-produkterne fra Møllerup Gods, behøver det slet ikke at være besværligt at inddrage hampen i din hverdagsmad.

Med to forskellige varianter af spiseklar granola, som er lige til at drysse på morgenmadstallerkenen, er det let at komme i gang.

Hampeolien er også nem at bruge i dressinger, smoothies eller hjemmebagt brød.

Ristede hampefrø og groft hampemel er naturligvis oplagte ingredienser, når du bager derhjemme - men prøv også at drysse frøene i en salat for at tilføre smag og tekstur.