Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Spier - familiejet vingård i Sydafrika

Spier, som er beliggende nær Stellenbosch, er en af Sydafrikas ældste vingårde, med en historie der daterer sig tilbage til 1692.

Hvem er Spier

Spier ejes og forvaltes af familien, der købte gården i 1993. De bor på gården og arbejder selv aktivt med landbruget og de rekreative aktiviteter sammen med Andrew Milne, der leder virksomheden.

Fokus på miljøet

Spiers fritgående husdyr og kyllinger opdrættes på marker uden brug af antibiotika eller hormoner, mens frugt, grøntsager og vinstokke vokser uden brug af kunstgødning eller pesticider. Store områder er blevet renset for fremmed vegetation, og mere end én million oprindelige planter er blevet genplantet. 100% af deres spildevand genanvendes, ligesom mere end 98% af deres faste affald genbruges.

300 års historie

Vil du vide mere om Spiers spændende historie, deres mange mange projekter og initiativer i lokalområdet, eller måske endda ønsker at besøge den sydafrikanske gård.

Så kan du læse meget mere på deres egen hjemmeside.

Læs mere om Spier 

Tree-preneurs

Spier leverer jord, faciliteter og en leder til at drive Tree-Preneurs i Western Cape. Projektet lærer medlemmer af fattige lokalsamfund, hvordan man dyrker oprindelige planter. Når de planter de har fået til at pleje, er store nok, byttes de med madkuponer, tøj, cykler, uddannelsesmæssig støtte og andre nødvendigheder.

Bæredygtig støtte til lokalsamfundet

Tree-preneurs projektet er et samarbejde imellem Wildlands og Spier. Det bygger på, at man ved at inddrage lokalbefolkningen og fordelagtiggøre det at arbejde med naturfredning, kan få de lokale til at gøre en indsats for miljøet.