Smag på sommerens rosé, hvidvine og bobler - hjemme fra din egen stue!
Kom til virtuel vinsmagning med Irmas sommelierer og smag på de bedste sommervine, som kan nydes på altanen, i sommerhuset eller i festligt lag under åben himmel. Du finder vinsmagningen på Irmas Facebook-side.
Vi holder vinsmagning lørdag den 26. juni fra 17-19.
Køb din egen smagekasse med alle 6 vine og smag selv med hjemme fra stuen. Du får 6 flasker vin, smagehjul og smageskema til særpris: 599 kr. (værdi 1.087,80 kr.). Smagekassen kan købes i din lokale Irma fra 31. maj.
Vineksperten Thomas Rydberg er din vært til vinsmagningen. Sammen med Irmas egne sommelierer Allan Miller og Jacob Buch vil han guide dig igennem de forskellige vine. Du kan stille spørgsmål til herrerne direkte på Facebook under smagningen.
I løbet af smagningen bliver du klogere på blandt andet:
I løbet af smagningen udlodder vi også lækre vinpræmier, som du kan være heldig at vinde.
Du kan købe en smagekasse med alle 6 vine i din lokale Irma og selv smage med undervejs. Smagekassen kan købes fra den 31. maj.
I smagekassen finder du ekstra information om vinene, skema til dine egne noter, et smagehjul og forslag til snacks, der går godt i spænd med de skønne dråber. Du kan også selv printe materialet her:
En læskende sag med en alkoholprocent på 11,5. Prosecco'en er fremstillet på Glera-druer fra Veneto i det nordlige Italien. Den byder sig med det samme til med flotte bobler i glasset. Duften og smagen er intens med frugtige noter af æbler og citrusfrugter. Farven er lys strågul. Bør nydes afkølet som aperitif eller i en Aperol Spritz. Passer også godt til forretter med fisk og gør sig fremragende på en solrig eftermiddag.
Når man besøger huset Joseph Perrier, er det som at gå tilbage i tiden til 1825, hvor den unge Joseph grundlagde huset, der den dag i dag drives af familien. Der gemmer sig 3 kilometer lange gange under huset, som er gravet ud af de kalkrige undergrund. Her husets økologiske variant, der er flot ekspressiv og frugtig i duften, med tropiske noter. Smagen er frisk, velafbalanceret og lang. 12 % alkohol.
Én af Irmas absolut mest populære sommervine, og det med god grund! Vinen her er fra det sydlige Frankrig. Cirka 30 km sydvest for Montpellier ligger en ret stor indsø eller dam, der hedder Thau. På trods af, at vi er helt ude ved Middelhavets kant og dermed i det varme syd, så sikrer selvsamme kystnære klima at især druer til hvide vine trives her. Der laves dog også gode rosévine hernede, ofte med brug af den lokale terret drue. I denne læskende citrusprægede er også brugt grenache og cinsault. Perfekt til salater og asiatisk mad. 12,5 % alkohol.
Dette er 2. vinen fra Cru Classé-producenten Saint Martin i Provence. Farven er lys, fordi der kun er kontakt mellem drueskindet, hvor farven sidder, og mosten, i 4-6 timer efter knusning af druerne. Duften er intens med masser af røde bær. I smagen også et strejf af abrikos, sammen med citrusfrugter og lidt mynte. Det er en fantastisk all-round rosévin, der på bordet signalerer klasse og overskud. Da det er en intens og fyldig rosé vil vinen gå godt til flere forskellige retter. Asiatisk, salater, fjerkræ, fisk og skaldyr vil være gode forslag. 12,5 % alkohol.
Super lækker Cru Classé fra Saint Martin. En markant rosévin, der virkelig har noget at byde på. Her er tryk på alle tangenter og særligt i duften, der byder sig til med et sandt blomsterflor af jasmin, iris og lavendel. Flot parfumeret uden at det kammer over. Smagen har både noter af kirsebær og eksotisk frugt, og holder sig forbavsende længe i munden. En vin der skal nydes til de gode sydfranske retter, eller for sig selv - bare fordi man kan. 12,5 % alhokol.
En elegant riesling fra den legendariske hvidvinsregion Alsace. Vinhusets grundlægger François Cattin, der var født i Porrentruy i Schweiz, bosatte sig i slutningen af 1600-tallet i den lille alsaciske by Voegtlinshoffen 10 kilometer syd for Colmar, og i 1720 besluttede han at blive vinmager. Ca. 10 km syd for Colmar finder vi Grand Cru-marken Hatschbourg. Herfra henter Cattin druerne til denne nærmest sitrende riesling. Der er masser af citrus og mineraler, modne bær, og en meget forfriskende tør afslutning. Med sine 13,5 % er vinen perfekt til middage med fisk, skaldyr eller lyst kød på menuen.
Lær vores vinleverandører bedre at kende og dyk ned i deres historie
Frankrig er tillige det land, der i flere århundreder har sat standarden for, hvordan man skal lave kvalitetsvin. Mange teknikker blev udviklet i Frankrig, og mange ord og begreber i vinens verden er franske. Man taler om apéritif, appellation, château og grand cru.
Vinen fra den italienske støvle er ikke bare noget, man sætter på en rødternet dug og skyller spaghetti ned med. Italien har glimrende vine – og ofte vine til priser, der er til at komme i nærheden af.
Ved du ikke hvilken en champagne der falder i din smag eller passer bedst til menuen? Så læs mere her eller tag en snak med vinmanden i din lokale Irma.