Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irma og økologien

Lige siden begyndelsen af 1980’erne har økologi været en mærkesag for Irma.

Økologi er ikke bare økologi

Hvis en vare ikke lever op til vores krav om smag og kvalitet, leder vi videre, indtil vi har fundet den berømte nål i høstakken. Det gælder alt fra havregryn, gulerødder og rugbrød til chokolade og udsøgt kød.

Vi smager os frem hos producenter fra nær og fjern, så vi kan tilbyde økologiske alternativer inden for alle varegrupper. Blandt andet derfor har Irma byens største udvalg af vin skabt på økologiske druer. Vin, der vel at mærke har alle de kvaliteter, en god vin skal have. Ellers stod den ikke på vores hylder.

Irma mest bæredygtig og er med til at styrke markedet for økologiske kvalitetsprodukter

I dag fylder de økologiske varer mere på Irmas hylder end i nogen anden dansk dagligvarekæde. I 2013 blev vi hyldet for vores økologiske engagement og vandt prisen "Top-level Bio 2013". Det skete på verdens største økologimesse BioFach i Nürnberg. Juryen tildelte Irma prisen med følgende begrundelse:"Irma har igennem 20 år været i front, hvad angår økologi i detailbranhcen. Irmas stærke partnerskab med lokale avlere har i unik grad medvirket til at styrke og udvikle markedet for økologiske kvalitetsprodukter."

Danskerne er vilde med Irmas stærke fokus på økologi, kvalitet og bæredygtighed. I 2015 har Irma indtaget 1. pladsen over de mest bæredygtige mærker i Danmark, kåret af danske forbrugere i "Sustainable Brand Index 2015".

I 2015 får du endnu mere økologi i din lokale Irma og på Irma.dk. Vores mål for 2015 var at få 250 nye økologiske varer på hylderne. Det mål har vi nået allerede per september 2015. bl.a. med serien Irma øko hverdag. Og alt fra kød, frugt og grønt til vin, kolonial og mælkeprodukter. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi hviler på laurbærrene. Jo mere god økologi, desto mere godt liv på markerne og i staldene. Se vores varer og tilbud her på sitet, hvor vi kun viser dig vores økologiske varer. 

Livø i din Irma

Livø ligger midt i Limfjorden - der hvor fjorden er aller bredest. Det tager 20 minutter at sejle derud fra Rønbjerg syg for Løgstør. Øen er fra naturens hånd udstyret med 320 hektar morænelandskab. Og cirka en tredjedel er dyrket af økologen Karsten Kjærgaard og hans kone, Bente. I første omgang skulle de levere en række økologiske kornprodukter til Irma. Senere fandt deres angus-køer også vej til køledisken. 

"Aftalen med Livø er en del af Irmas satsning på den nordiske smag. Alt på øen er økologisk, og det er nogle fantastiske produkter. Irma har altid haft fokus på lokale råvarer og dermed den nordiske smag. Derfor ligger samarbejdet med Livø i naturlig forlængelse af Irmas værdier", siger Leif Larsen, der er innovationschef i Irma. 

Lige nu finder du bl.a. forskellige slags mel, melblandinger, müsli og grød fra Livø på hylderne i Irma. Men der dukker meget mere op. 

Når økologi ikke længere er nok

Vi elsker økologi, men hvad er næste skridt for dyrevelfærd, smag og miljø? Hvad kommer efter ø-mærket? Vi tog til Knuthenlund på Lolland for at finde svaret.

Mærkesager

Hvad er økologi?

Økologi er din sikkerhed for gode råvarer, ingen sprøjtemidler og dyrevelfærd. Du kan få masser af økologi i Irma, hvor vi har mange spændende økologiske varer.

Læs mere om hvad økologi er her
Mærkesager

Økologiske varer fra udlandet i Irma

Vores udenlandske økologiske varer bærer EUs økologimærke, hvilket er din garanti for, at varen kommer fra et veldokumenteret, økologisk landbrug.

UDENLANDSK ØKOLOGI
Mærkesager

Irmas øko hverdag

I Irma vil vi gerne have endnu mere af den gode økologi ind i hverdagen. Derfor har vi udviklet Irma øko hverdag - en helt ny serie af økologiske dagligvarer til faste lave priser.

Læs mere om Irmas øko hverdag
Kampagner

Økologisk rekord i Irma – Dobbelt så meget økologi

Økologien vokser i Irma. Økologi-eksperiment gør Irma Christianshavn til verdensmestre i økologi.

Læs mere her