Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hvad er økologi?

Økologi er din sikkerhed for gode råvarer, ingen sprøjtemidler og dyrevelfærd

Om økologi

Økologi er et helhedsorienteret landbrug. Et landbrug, hvor man tænker på miljø, natur og dyr, og hvor målet er en mere skånsom landbrugsproduktion til gavn for os og for fremtidige generationer.

Det gælder i enhver økologisk produktion at udnytte jordens ressourcer, men samtidigt at genbruge næringsstoffer og tilføre jorden det, man har taget fra den.

Økologi er:

  • Bevaring af jorden 
  • Forbedring af jordens frugtbarhed
  • Hensyn til omkringliggende natur- og dyreliv 
  • Dyr, der har plads til at dyrke naturlig adfærd
  • Omsorg for dyr 
  • En lang række krav til medicinering af dyr
  • Landbrug uden GMO

Økologiske varer kom på de danske hylder i 1982 og allerede dengang var vi med forrest. I mere end 30 år har Irma tilbudt et bredt udvalg af økologiske varer i butikkerne. I første omgang gjaldt det økologiske grøntsager, der var dyrket lokalt. I dag finder du et af Danmarks største udvalg af økologiske varer i butikkerne og her på Irma.dk.

Det økologiske udbud af varer kulminerer i dag, hvor du i din Irma kan vælge mellem mange tusinde af varer, der er produceret uden tilsætningsstoffer og kemikalier og er fremstillet af dyr, som har haft et godt liv.

Du kan kende dine øko-varer på mærkningerne.

Økologisk hverdag

Irma har lanceret serien øko hverdag – en serie af økologiske dagligvarer der giver dig plads til mere økologi i hverdagen.

Irmas øko hverdag er økologiske varer til fast lav pris, hvor varerne er nøje udvalgte, så du altid får den bedste økologi til prisen. Uden at på kompromis med kvalitet og smag. 

Men det er ikke kun i hjemmet, interessen for økologi stiger. Det gælder både landbruget, hvor flere gårde går fra konventionelt landbrug til økologisk landbrug. Det gælder også kommuner og andre offentlige instanser, som indfører økologisk madordning.

Danmarks største arbejdsplads, Københavns Kommune, har som målsætning at indføre økologisk mad og økologiske madtilbud i 90 % af kommunens institutioner og forvaltninger i 2015.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om økologi

Hvad er økologi?

Økologi er en landbrugsmæssig tankegang der omhandler en bæredygtig behandling af miljø, natur og dyr. Det handler om ikke at bruge midler der skader ikke bare naturen og miljøet, men også menneskene der indtager dem gennem fødevarer.

Hvilke økologisk varer har Irma?

Irma har et bredt udvalg af økologiske varer, fordi vi prioriterer lækker økologi. Derfor kan du hos os finde økologi inden for alt fra havregryn, gulerødder, friske krydreurter til rugbrød, chokolade og kød. Hvis prisforskellen er lille mellem økologi og konventionelt, så sælger vi kun det økologiske.

Hvorfor økologi?

Økologi er godt for naturen og dyrene, så hvis du ønsker at leve et mere bæredygtigt liv, så kan du passende starte ud med økologi. Økologien hjælper til at fordre miljøet, og udpiner eksempelvis ikke jorden og lader dyrene leve friere. Til glæde for jorden og dens væsener.

Er økologi dyrere?

Irma ønsker, at økologi skal være for alle. Derfor har Irma lanceret øko hverdag der giver et bredt udvalg af økologiske varer til en fast lav pris. Varerne er udvalgte så prisen ikke får betydning for kvalitet og smag.

Andre har også læst

Vegetar

Vegetar og plantebaseret

I Irma kan du finde en lang række af vegetariske og veganske varer

Læs mere om Irmas vegetariske sortiment
Leverandører

Kødbyens is

Leder du efter en nem lille dessert, du kan byde dine gæster på som det søde punktum efter en dejlig middag, er Kødbyens Iskager et godt bud.

Is i verdensklasse
Leverandører

Planteslagterne

Planteslagterne producerer plantebaserede alternativer til kød af rene råvarer.

Læs mere
Irmas egne varemærker

Irmas egne varemærker

Læs om de varemærker som er Irmas helt egne

Læs mere