Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Økologiske varer fra udlandet i Irma

Når du køber økologiske varer i Irma, kan du være sikker på, at de lever op til strenge økologiske krav og god smag – også selvom varerne er fra udlandet

Udenlandsk økologi

Vores udenlandske økologiske varer bærer EUs økologimærke, hvilket er din garanti for, at varen kommer fra et veldokumenteret, økologisk landbrug. Du kan derfor være sikker på, at vores udenlandske økologiske varer med EUs grønne økologimærke som minimum lever op til disse krav:

  • Minimum 95 % af varens ingredienser skal være økologiske
  • Varerne skal komme direkte fra producenten, der er godkendt til det økologiske mærke 
  • Transport til evt. forarbejdningsvirksomhed skal ske i forseglet emballage
  • Producentens navn skal fremgå på varen
  • Kode på kontrolmyndigheden skal fremgå på varen

Enkelte varer fra udlandet bærer det røde danske Ø-mærke. Det sker fx i de tilfælde, hvor varerne har været forarbejdet eller ompakket i Danmark og dermed er omfattet den danske økologikontrol.

Import af økologi fra udlandet

Flere af de økologiske frugter og grøntsager, du kan købe i Irma, stammer fra udlandet. Det skyldes, at sæsonen og vejret i Danmark svinger for meget til, at vi kan tilbyde dig friske, danske frugter og grøntsager hele året rundt.

Det skyldes også, at danske økologiske landbrug endnu ikke producerer lige så mange varer som konventionelle landbrug. Derfor kan danske økologiske landbrug endnu ikke altid følge med efterspørgslen.  

I Irma vil vi dog gerne kunne tilbyde flest mulige økologiske varer året rundt, og derfor fører vi også mange udenlandske, økologiske varer, selvom vi foretrækker de danske så vidt som overhovedet muligt.

Økologiske varer fra udlandet er af høj kvalitet

Er du usikker på kvaliteten af økologisk frugt fra Holland eller kiwi fra Italien for eksempel? Du behøver ikke bekymre dig, for i Irma udvælger vi alle varer med omhu, så du trygt kan stole på kvaliteten. Kvaliteten og smagen går vi aldrig på kompromis med. For i Irma er økologi også en smagssag.

Generelt er produktionen og salget af økologiske varer steget i hele Europa. Det har betydet øget fokus på kontrol af de økologiske landbrug.

Holland er et af de lande, Irma importerer mange økologiske frugter og grøntsager fra, og Holland er et foregangsland inden for økologi. Og det har de faktisk været længe; Hollands første økologiske landbrug er fra 1926, som ud over at være økologisk også var biodynamisk. Landet har på trods af sin utrolige befolkningstæthed en stor andel af økologiske landbrug.

Alle økologiske fødevarer, der bliver dyrket og fremstillet i Holland, lever op til EUs økologimærke. Der bliver fx ikke brugt kemi eller sprøjtemidler til at komme ukrudt til livs. Holland har desuden deres egen kontrolinstans, som hedder ’Skal’. ’Skal’ godkender varer og produktioner, inden de får lov at bære det grønne, europæiske økomærke.

Andre har også læst

Leverandører

Irmas leverandører

Her kan du se og læse mere om alle de fanatiske leverandører, som hjælper os med at få lækre varer ud til dig

Læs mere
Nyt på hylderne

Nye varer på hylderne i Irma

Find ud af her hvilke nyheder der lander på hylderne i din lokale Irma

Se alle nyhederne
Irma Krydderiet

Irma Krydderiet

Irma Krydderiet er vores salt og peber. Læs med og bliv inspireret til nye madoplevelser

Oplev madglæden
Tilbudsaviser

Der udkommer ikke flere tilbudsaviser fra Irma

Læs ugens tilbudsavis fra Irma

Læs tilbudsavisen