-
Tænd ovnen på 185⁰.
-
Bland sukker, brun farin, blødt smør, æg, hvedemel, bagepulver, natron, salt, vaniljesukker og hakkede pekannødder sammen til en jævn dej, brug gerne en røremaskine.
-
Form 20-25 lige store kugler af dejen. Placér dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir, og giv dem et tryk med håndfladen.
-
Bag kagerne i den forvarmede ovn i 10-12 minutter, indtil de er gyldne og netop gennembagte. Afkøl kagerne på en bagerist.
-
Rens rabarber, og snit dem i stykker på 1 cm. Skræl og riv ingefær fint.
-
Bland rabarber, sukker, ingefær og vaniljesukker (eller en flækket vaniljestang) i en gryde, og lad det koge i 5-10 minutter, til konsistensen er som en jævn og tyk kompot. Afkøl helt.
-
Pisk fløden til skum.
-
Rør yoghurt sammen med flormelis og vanilje- korn eller vaniljesukker. Vend flødeskummet i med let hånd.
-
Anret cookies på et fad, og top med vaniljecreme, rabarberkompot og lidt mynte.
-
Færdigt arbejde.