Læs vores opskrift på æblesaft. Læs også andre opskrifter på gode drikke til vinteren og lad dig inspirere til nye smagsoplevelser her på siden. Klik her »
Tilberedning
Kom vand og sukker i en stor gryde.Skyl æblerne godt og skær dem i både. Behold kernehusene, de giver ekstra smag. Skræl den gule citronskal med en kartoffelskræller og sørg for ikke at få noget af den hvide, bitre del af skallen med. Kom skal og saft i gryden. Kom kanelstænger i. Lad simre under låg i 15 minutter. Tag fra varmen og lad æblerne køle helt af i gryden.Sæt en sigte over en stor skål. Hæld blandingen i sigten. Gem æbleresterne. Sigt saften en gang mere, hvis du ønsker den mere klar. Det gør du ved at hælde væsken gennem et klæde lagt i en sigte.
Opbevar køligt.
De kogte æbler er gode som æblemos på din yoghurt om morgenen eller med sødmælk og kammerjunkere til dessert.
Kom vand og sukker i en stor gryde.Skyl æblerne godt og skær dem i både. Behold kernehusene, de giver ekstra smag. Skræl den gule citronskal med en kartoffelskræller og sørg for ikke at få noget af den hvide, bitre del af skallen med. Kom skal og saft i gryden. Kom kanelstænger i. Lad simre under låg i 15 minutter. Tag fra varmen og lad æblerne køle helt af i gryden.Sæt en sigte over en stor skål. Hæld blandingen i sigten. Gem æbleresterne. Sigt saften en gang mere, hvis du ønsker den mere klar. Det gør du ved at hælde væsken gennem et klæde lagt i en sigte.
Opbevar køligt.
De kogte æbler er gode som æblemos på din yoghurt om morgenen eller med sødmælk og kammerjunkere til dessert.