Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Fuldkornsrisotto med græskar og salvie

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk butternutgræskar
  • 1 stk butternutgræskar
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 1 stk løg
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl ris
  • 3 dl ris
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 2.5 dl hvidvin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt salvieblade
  • 1 bdt salvieblade
  • {{ 1.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vand
  • 1.25 l vand
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g parmesanost
  • 100 g parmesanost
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk savojkålblade
  • 4 stk savojkålblade

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader og læg det hele græskar på en bradepande midt i ovnen. Bag græskarret i 45 minutter. Mærk med fingrene, om det er blødt, hvis ikke, giv det 10 minutter mere. Hak løg og svits i smør i en sauterpande eller gryde. Svits nu risen med smør og løg. Kom vinen i og lad den dampe af. Kom salvie i samt 5 dl vand fra de 1¼ l. Lad nu vandet koge ind, tilsæt løbende mere vand under omrøring. Når risottoen har en fin konsistens, er det tid at vende græskar-kødet heri. Flæk græskarret og fjern kerner. Skrab kødet op med en ske og vend i risen. Vend revet ost heri og server med savojkålblade, som lige er svitset i lidt smør.