Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Andebryst med gulerødder og havtorn

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk berberi andebryst
  • 2 stk berberi andebryst
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gulerødder
  • 500 g gulerødder
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} rødløg
  • 2 rødløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld frisk timian
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g umami andefond
  • 300 g umami andefond
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g frosne havtorn
  • 100 g frosne havtorn
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk balsamico
  • 2 spsk balsamico
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk honning
  • 1 - 2 tsk honning
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk majsstivelse
  • 1 spsk majsstivelse
  • Tilbehør
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hele spelt- eller rugkerner
  • 300 g hele spelt- eller rugkerner

Tilberedning

  1. Skær senerne af kødsiden, og rids skindet på kryds og tværs. Gnid kødstykkerne på begge sider med salt og peber.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Pil rødløgene, og skær dem i både. Skyl timianen.
  3. Steg andebrystet på gyldenbrunt på skindsiden på en pande ved middelvarme i 8 min. Vend andebrystet, og steg yderligere i 8-12 min. – efter tykkelse. Tjek med et stegetermometer, der skal vise 62 grader. Pak kødet løst i stanniol, og lad det hvile i 10-15 min. Hæld fedtet i en skål, og tør panden af.
  4. Brun gulerødder og rødløg i lidt andefedt på panden, og tilsæt umami andefond, timian og havtorn. Lad det simre i 8-10 minutter – til gulerødderne er akkurat møre. Tag timianstilkene op, og skum overskydende fedt af saucen. Smag til med balsamico, honning, salt og peber, og jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

 

ANRET skiver af andebryst med gulerødder, rødløg og sauce, og servér med korn tilberedt efter pakkens anvisning.

 

Tip: Frosne havtorn fås i COOP’s butikker.