-
Kom hanen i en gryde, og hæld koldt vand over, så det akkurat dækker.
-
Skær løg og gulerod i lidt mindre stykker, flæk citrongræsset på langs, og kom det i gryden sammen med chili og salt.
-
Lad hanen simre under låg i 1 1⁄2 time, til den er gennemkogt. Tag den op på et fad, og si suppen.
-
Kom suppen, ca. 1 liter, tilbage i den rengjorte gryde. Tilsæt ærter og flødeost.
-
Lad suppen koge op, og blend den, gerne med en stavblender, i gryden. Smag suppen til med salt.
-
Tag bryststykkerne fra, og gem dem i køleskabet til morgendagens ret.
-
Pil kød fra lår og vinger, og del det i mindre stykker. Vend kødet med olie og ingefær.
-
Skær et flute i 12 skiver, og rist brødet godt. Gnid evt. brødskiverne med hvidløg, og kom kødet på.
-
Pynt med brøndkarse og server til suppen.
-
Kilde: Krydderiet 2, 2005
-
Bon appetit!