-
Rengør svampene ved at fjerne jord og naturligt snavs med en fugtig klud (læg dem ikke i vand). Hak de svampe, der er store, og lad de mindre være hele.
-
Hak løg og porrer.
-
Varm olien i en stor gryde og tilsæt løg, porrer, et stort nip havsalt og timian.
-
Steg i 5 minutter over middel varme, til løg og porrer er blevet bløde.
-
Hak hvidløg fint og rør i blandingen.
-
Hæld citronsaften i gryden og rør for at løsne ting, der har sat sig lidt fast. Rør svampene i og steg dem ved middel varme i ca. 5 minutter, eller til de er blevet bløde.
-
Hæld imens grøntsagsbouillon og bønner i en blender og blend ved høj fart til en cremet masse.
-
Når svampene er stegt, tages nogle få stykker fra til pynt.
-
Hæld suppe- og bønneblandingen i gryden, rør godt i den, og lad den simre i 5 minutter.
-
Øs suppen op i blenderen og blend ved høj hastighed, til suppen er helt jævn. Tilsæt vand eller mere bouillon for at gøre suppen tyndere, hvis det er nødvendigt.
-
Smag suppen til med masser af friskkværnet sort peber og havsalt, hvis den trænger til det.
-
Øs suppen op i skåle og pynt med de stegte svampe, et stænk olivenolie og nogle friske timiankviste eller purløg. Server skoldhed.
-
Så er der serveret!