Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Braiseret spidskål med kammuslinger og chili

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sorte fuldkornsris
  • 3 dl sorte fuldkornsris
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 0.25 tsk salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spidskål
  • 1 - 2 spidskål
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} rød chili
  • 1 rød chili
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 3 spsk olivenolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk Irmas kammuslinger
  • 2 pk Irmas kammuslinger
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hjertesalat
  • 2 hjertesalat

Tilberedning

Kom ris og salt i 1 liter vand og kog i 40 minutter. Hæld vandet fra.

 

Skær spidskål i både og steg let i en spiseskefuld olie på en pande med låg. Hæld 5 dl vand ved, pres saft fra en halv citron over og læg låg på. Lad kålen braisere mør i 5 minutter. Tag panden af komfuret, men lad låget ligge på.

 

Skær chili i tynde skiver og svits i to spiseskefulde olie på en pande sammen med lidt revet hvidløg. Afdryp kammuslinger og svits med i 2 minutter. Pres 2 teskefulde citronsaft hen over.

 

Server spidskål med ris, kammuslinger med chili og væden fra panden samt snittet salat.