Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irma Jersey gårdmælk

Fra Svend Ottos køer og til dit køleskab

”Mælk er ikke bare mælk”

”Mælk er ikke bare mælk”. Sådan lyder et gammelt mantra fra Thise Mejeri, men et mantra der i høj grad stadig gennemsyrer tankegangen og produktudviklingen på mejeriet og nu betyder, at Irmas kunder kan få jersey gårdmælk, hvor den høje dyrevelfærd og den gode smag går op i en højere enhed.  

Det ekstra gode liv

Coops fire dyrevelfærdshjerter står for ”Det ekstra gode liv” og Svend Otto Søgårds velpassede køer fra gården Nygaard har en høj sundhedsstatus og et meget roligt temperament. Der hersker fred og ro i stalden, hvor køerne har masser af plads at bevæge sig på. Måske fordi Svend Ottos søn, Thomas, er gået i farens fodspor, og sørger for, at køerne lever et skønt ko-liv. 

Fra april til omkring november er køerne på græs i dagtimerne og resten af året, går de i en løsdriftsstald med masser af plads. Både køer og kalve er sikret 40 % mere plads i forhold til de nuværende krav i det økologiske regelsæt. 

Driften på Nygaard

Gården Nygaard ligger i Stoholm ikke langt fra Limfjorden og blot 28 km fra mejeriet, og Carina og Svend Otto omlagde gården til økologisk drift i 1996. Til gården hører 450 jerseymalkekøer, og de producerer mælk nok til slukke tørsten efter jerseymælk hos alle Irmas kunder. Der er frit valg mellem jersey skummet, mini eller 1,7% letmælk hver dag.

Svend Otto Søgård er medlem af Thise Mejeriets bestyrelse og er kendt som en mand, der ofte inddrages, når det kommer til den fortsatte udvikling af økologien og dyresundheden i mejeriets besætninger.

Carina og Svend Ottos søn, Thomas, er gået i sine forældres fodspor og er allerede en stor del af driften på gården, så generationsskiftet, der så småt er undervejs, er sikret.

Irma og kærligheden for det gode landbrug

Ost i Irma

Økologisk ost

Økologisk ost er lavet efter samme principper som almindelig ost. Forskellen ligger i mælken, der anvendes i produktionen.

VORES ØKOLOGISKE OSTE
Thise

Græsmælk

Mælk fra køer som kun spiser græs

Læs mere om græsmælk her