Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irmahønen og ægget

Irma har udfaset de sidste buræg af sine egne varer. Det er i tråd med en lang tradition for æg af høj kvalitet

Historien

Faktisk startede det hele med æg. Måske har du læst om, hvordan Irma startede med en enkelt butik i Ravnsborggade på Nørrebro i 1886. Men før hun fik butikken, havde grundlæggerens mor, Karen Marie Schepler, en forretning som ”æggekone”. Hun gik rundt til gårdene nord for København og købte æg, som hun solgte videre til folk på Nørrebro.

I begyndelsen var æg en af de vigtigste varer i Irma. Faktisk blev Irma købt af fire æggegrossister, da grundlæggeren døde i 1942. På det tidspunkt solgte man 20 millioner æg om året. Så man kan roligt sige, at der er æg i Irmas DNA.

I 1950’erne var Irma de første til at datomærke sine æg. Og i slutningen af 1970’erne indførte man de brune æg, som er en signatur for Irmas egne æg den dag i dag. De brune høns, der også typisk lægger de brune æg, lægger lidt færre æg end de hvide. Men til gengæld er de mere smagfulde – det er der i hvert fald mange, som mener.  Endelig besluttede Irma allerede i 1994 at stoppe med at sælge buræg.


Irmas økologiske æg 

Størstedelen af Irmas æg leveres af Susanne og Lars Poulsen på Dueholm i Grumstrup mellem Skanderborg og Horsens. Susanne og Lars har arbejdet med økologi siden 1980’erne, og lrma var den første kæde til at købe deres økologiske æg i marts 1991.

I dag kan hønsene på gården ikke følge med efterspørgslen på økologiske æg, så der er kommet flere engagerede økologiske ægproducenter til.
”Der er kommet mange dygtige og samvittighedsfulde producenter, som hjælper os med at følge med efterspørgslen. Det er jo gået stødt fremad gennem årene,” siger Lars Poulsen.


Økologi og kvalitet hænger sammen

Lars Poulsen understreger, at økologi og kvalitet hænger sammen for Dueholm og deres netværk af æggefolk.

”Vi bruger alle sammen en særlig økologisk blanding af majs, havre, andre korn­sorter, grøntpiller med mere. Det giver sunde høns og velsmagende æg,” fortæller han. 
Lars Poulsen kan dog ikke svare på, om deres økologiske æg smager bedre end buræg.

”Det er jeg ikke den rigtige at spørge om, da det er mange årtier siden, jeg har smagt et buræg," siger Lars Poulsen.

Andre har også læst...

Mærkesager

Ingen buræg i Irmas produkter

I et unikt samarbejde med Dyrenes Beskyttelse vil Irma over de næste år få endnu flere dyrevelfærds-produkter på hylderne.

DYREVELFÆRD OG IRMA
Økologi

Irma og økologien

Lige siden begyndelsen af 1980’erne har økologi været en mærkesag for Irma. Og i dag fylder de økologiske varer mere på Irmas hylder end i nogen anden dansk dagligvarekæde.

Læs mere
Mærkesager

Det statslige dyrevelfærdsmærke

Længe har dyrevelfærd været en førsteprioritet hos Irma. Og vi bakker op om det statslige dyrevelfærdsmærke

Læs mere om Dyrevelfærdsmærket her