Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Gin og Tonic

En engelsk trend, som spredte sig til resten af verden. Også til Irma.

Den populære Gin og Tonic

Gin og Tonic har uden tvivl været en af de populæreste drinks på verdensplan op gennem årtusindeskiftet. I Danmark er en Gin og Tonic nu på samme niveau med en Aperol Spritz og et glas rosé, når vi snakker om danskernes foretrukne sommeraperitif.

Nedenfor kan du læse om vores udvalg af spændende internationale, såvel som nationale, gin. Du kan også læse hvordan, at du laver en helt klassisk og lækker Gin og Tonic.

Gin, som du finder i vores sprutskab

Opskrift på klassisk Gin og Tonic

4 cl gin
10cl tonic
2 skiver lime/agurk
Is​

The London no. 1 Gin

The London no.1 Gin er destilleret i centrum af London i små mængder ad gangen.

Denne gin er kendetegnet ved sin unikke blå flaske og en yderst kompleks smag. Der er anvendt 12 forskellige planteekstrakter, der kommer fra steder fordelt over hele verden. Ginen er destilleret i små fade, hvilket bidrager til dens elegance i både smag og aroma. Gin’en holder en alokohol procent på hele 47 %, og det anbefales at tilsætte vand hvis den skal nydes rent.

Alternativt kan du mixe den til en klassisk Gin & Tonic.

Hendricks Gin

Den klassiske gin fra Hendricks er fremstillet af de traditionelle gin-ingredienser enebær og koriander.

Lidt mere utraditionelle ingredienser som også er anvendt er agurk og rosenblade. Ekstrakten fra rosenbladede fås ved at presse olien ud af blomsterne. Den smag som rosenbladende giver, er meget unik, i forhold til mange andre gin, hvor man ikke vil kunne smage den bismag, som disser giver. Agurk er normalt en forholdsvis smagsneutral ingrediens. Men når man udvinder smagen ved at mose agurken og blande den med vand, er det muligt at få en mere kraftig smag ud af agurken.

Rosenbladende og agurkesmagen er en stor del af en Hendricks, og grunden til at de to ingredienser har så gennemtrængende en smag, er fordi de bliver tilføjet, før spiritussen får lov at trække sig sammen. Dermed er disse to ingredienser med i denne proces, hvorfor de også kan smages bedre, end hvis de blot blev tilføjet efter denne proces.

Hendricks gin kan nydes som en traditionel gin og tonic, eller i signatur udgaven med et par tynde agurkeskiver og lidt sort peber.

Hven gin

Hven gin er håndlavet, på den svenske ø Hven i Øresund, på spiritus af økologisk korn. Ginnen er ufiltreret og uden tilsætning af farve eller andre tilsætningsstoffer og er med hånddyppet vokscoating på toppen.

Det er en luksuriøs gin med delikate aromaer og smag af citrus og enebær på en afrundende baggrund af vanilje, kardemomme og calamus rod. Sichuan peber, anis og Guinea peber tilfører gin'en struktur og skarphed. Eftersmagen er lang og blød med et touch af lakrids og hø. Gin'en kan serveres med is og citron, eller med en klassisk tonic.

Der er også mulighed for at nyde ginen ren ved blot at tilsætte lidt vand.