Sprød eller blød? Smagen af pære vinder
På Fejø vokser pæretræerne side om side, og det betyder masser af danske Clara Friis pærer, som indfinder sig på hylderne i Irma midt i August. Spisekvaliteten overgår de fleste andre sorter, og smagen er sød og aromatisk. Clare Friis pæren er meget sprød og saftig når den er moden, men mange fortrækker også at spise den grøngule frugt mens den er hård og knasende. Hvilken type er du? Uanset så smager den fremragende
Senere på sæsonen kommer også Conference pærer til. Pæren har en karakteristisk ru skræl og saftigt hvidgyldent frugtkød. Smagen er af højeste kvalitet, og er let krydret, med en god aroma og pæren er sød i en lang periode. Desuden er det en pære der er har gode lageregenskaber.
Sorten Anna er en dejlig spisepære med lyst frugtkød og masser af frisk sødme og sprødhed i hver eneste bid.
Saftigt, gyldent frugtkød med en sød og mild pæresmag kendetegner sorten Concorde. Kødet er stadig sprødt, når pæren bliver gylden.
Endelig finder du Doyenne på hylderne. Den uslebne diamant i pærefamilien. Det er måske ikke den kønneste pære, men nok den mest smagfulde og saftige. Skræl og nyd den med kniv og gaffel.