Den gode smag frem for alt. Udvalget af mejeriprodukter i Irma er både bredt og dybt
Når vi i Irma holder fanen højt, når det gælder kvalitetssans og stor kærlighed til gode råvarer, så forpligter det os naturligvis til at finde leverandører, der deler denne passion. Og det har vi i dén grad fundet med Thise Mejeri, som har været en fast samarbejdspartner for Irma gennem mange år.
Samarbejdet mellem Irma og Thise Mejeri er ligesom et tæt venskab. Vi udvikler os sammen og er tæt forbundet med hinanden gennem alle årene.
For Irma er det ideelt at have et tæt partnerskab med det innovative mejeri. Det betyder nemlig, at vi kan præsentere vores kunder for en lang række varianter af mælk og oste, der går nye veje – altid med udgangspunkt i et kompromisløst krav om kvalitet og smag.
Økologisk mælkekvæg går ude 150 dage om året og får økologisk foder om vinteren. Og vores økologisk mælk har højst været 24 timer undervejs fra ko til køledisken, og det økologiske landbrug tager vidtgående hensyn til dyrevelfærd og miljø under hele produktionen.
Nu er du måske vant til vores økologiske varianter, men hvis du laver en smagstest med den konventionelle mælk, vil du uden tvivl smage forskel. Og forskellen skyldes blandt andet den skånsomme behandling af de gode råvarer.
Ud fra princippet om, at mælken aldrig bliver bedre end i koens yver, bliver den således suget op i tankbilerne. Og fremme på mejeriet, er der med rørføringen taget højde for, at mælken skal ’forstyrres’ så lidt som muligt. Populært sagt har rørene på Thise Mejeri meget få knæk, så mælken ikke slås i stykker på dens vej til tankene. Det vil sige, at selve produktionsanlægget er tilrettelagt med den gode smag for øje.
I Irma finder du altid økologiske oste fremstillet på økologisk mælk. Dem får vi typisk fra Thise Mejeri, og det er der rigtig mange gode grunde til. Hos Thise Mejeri deler de vores holdning til dyrevelfærd og miljøhensyn og fremstiller udelukkende økologiske mejeriprodukter med stor vægt på kvaliteten af råvarerne.
Hele princippet bag fremstillingen går ud på at behandle de gode råvarer så skånsomt som muligt gennem hele processen. På Thise Mejeri bruger de for eksempel ikke nitrat i fremstillingen, som man ellers gør for at undgå anaerobe sporer. I stedet filtreres den mælk, der er under mistanke. Man erstatter kemi med en manuel proces.
Ostemesteren på Thise Mejeri kan bedst lide at fremstille for eksempel Danbo af mælk fra de sortbrogede køer, men mejeriet eksperimenterer også med ostefremstilling på den kendte jerseymælk, der også bruges til mælk og syrnede mælkeprodukter. Som altid med størst mulig hensynstagen til miljøet.