Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

En butik med holdninger

Fremover vil Irma kun have økologiske bananer og gulerødder.

Økologiske bananer og gulerødder

Ligesom Irma tidligere har udmeldt konventionelle citroner, har vi nu sagt farvel og tak til de konventionelle gulerødder og bananer. Fra august 2015 vil der kun være den økologiske variant i Irma. 

Hvorfor vil Irma kun have økologiske bananer og gulerødder?

Irma tror på økologi. Og vi har en målsætning om, at halvdelen af vores omsætning skal være økologisk om ti år. For bananer og gulerødder er prisforskellen mellem økologi og konventionelt blevet forholdsvis lille for sammenlignelig kvalitet.  Og så synes vi, at de økologiske bananer og gulerødder er bedre. 

Men behøver I fjerne konventionelle varer for at fremme økologien?

Nej. Irma har haft økologi i mere end 25 år. I den tid er andelen af økologi vokset hvert år. For nogle varer er andelen af økologi steget meget hurtigt – oftest når prisforskellen er blevet forholdsvis lille. Når økologien kan matche ikke-økologi på både kvalitet og pris, giver det god mening at vælge den konventionelle fra.

Kommer I til at fjerne flere konventionelle varer?

Ja, det gør vi. Men for mange varer vil der også være et konventionelt valg langt ud i fremtiden. Vi vælger først den konventionelle variant fra, når vi er sikre på, at kunderne oplever, at prisen er nogenlunde den samme, kvaliteten er bedre og der er sikkerhed for leveringen. Irma er både supermarked for kunder, der køber 100 procent økologi og folk, der køber væsentligt mindre.

Er økologiske gulerødder bedre end konventionelle?

Ja, det synes vi helt sikkert. Først og fremmest er risikoen for rester af sprøjtemidler mindre på økologiske gulerødder. Økologiske gulerødder vokser langsommere end konventionelle og smager derfor af mere. Desuden er økologiske gulerødder helt sikkert bedre for miljøet og den biologiske mangfoldighed omkring markerne.

Og er økologiske bananer også bedre?

Ja, ligesom med gulerødderne minimerer du risikoen for sprøjtegifte. Irmas økologiske bananer er forholdsvis små, og små bananer smager generelt af mere end store. Bananerne er desuden Fair Trade-mærkede, hvilket sikrer, at de er produceret under ordentlige løn- og arbejdsforhold.

Irma og økologien

Økologi

Irma og økologien

Lige siden begyndelsen af 1980’erne har økologi været en mærkesag for Irma. Og i dag fylder de økologiske varer mere på Irmas hylder end i nogen anden dansk dagligvarekæde.

Læs mere
Økologi

Hvad er økologi?

Økologi er din sikkerhed for gode råvarer, ingen sprøjtemidler og dyrevelfærd. Du kan få masser af økologi i Irma, hvor vi har mange spændende økologiske varer.

Bliv klogere på økologi
Brød

Økologisk brød - Alt fra madbrød til rugbrød

Alt, hvad du finder af økologisk brød og økologiske kager i Irma, er nøje udvalgt helt ned til den mindste råvare.

VORES BRØD
Ost i Irma

Økologisk ost

Økologisk ost er lavet efter samme principper som almindelig ost. Forskellen ligger i mælken, der anvendes i produktionen.

VORES ØKOLOGISKE OSTE