-
Varm mælken, til den er lun og kom i en skål. Rør gæren ud.
-
Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt. Tilsæt smør, skåret i tern og hvedemelet.
-
Ælt godt igennem. Stil dejen til hævning med et klæde eller plastfilm over og lad den hæve 1 time.
-
Kom sukker, mandler og kanel i en blender og blend mandlerne ganske fint. Kom smør i en skål og vend med mandelblandingen og rosiner.
-
Rul dejen til en lang pølse på ca. 90 cm, eller del i tre og rul til pølser. Tryk pølserne flade, dejen skal være ca. 1 cm tyk.
-
Smør fyldet på midten af dejen og fold dejen sammen på midten. Luk den ved at klemme godt sammen om den.
-
Løft forsigtigt over på en bradepande med bagepapir og fold pølsen til en kringle. Eller kom stængerne på bagepapir. Lad dejen efterhæve en halv time.
-
Pensl med æg og drys med sukker og hakkede mandler. Bag kringlen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Hold godt øje. Tag ud og afkøl på rist.
-
Så er der serveret!