-
Kom mel, sukker og salt i en skål og vend rundt.
-
Skær smørret i tern, og smuldr mel og smør sammen med fingrene. Tilsæt kærnemælk og saml dejen.
-
Form dejen til en tyk pølse, og pak den ind i film. Lad den hvile koldt i en time.
-
Smelt smørret i en tykbundet pande. Kom sukkeret i, og rør rundt, til det er godt blandet med smørret. Tag panden fra varmen.
-
Skær æbler med skræl i mindre både og læg i sukker og smørblandingen. Kom panden tilbage på komfuret, og lad sukkerblandingen begynde at boble op mellem æblerne. Pas endelig på, at sukkerblandingen ikke brænder på.
-
Smør en muffinform af metal, der rummer ca. 12 muffins, og fordel de varme æbler med karamel heri.
-
Skær dejen i 12 skiver og pres hvert stykke dej til den har en størrelse, der passer formen. Læg dejen over æblerne, og pres den let ned langs siderne, så den helt dækker æblerne. Du kan forberede hertil, hvis du vil.
-
Bag kagerne midt i en 225 grader varm ovn i 25-30 minutter, til tærtebunden er bagt lysebrun. Tag ud af ovnen og lad den køle ned til lun.
-
Læg en bradepande over formen, og vend om, så æblesiden kommer op ad.
-
Pisk fløden til skum og vend med kærnemælk.
-
Kom bolsjer i en plasticpose – det skal være de rød/hvide bismarck bolsjer - og bank dem til knas med en hammer.
-
Server de lune tarte tatin med koldt skum og bolsjeknas.
-
Bon appetit!