-
Sæt ovnen på 125 grader.
-
Skræl hele ananasen. Skær halvdelen af ananassen i helt tynde skiver, ca. 2 millimeter pr. skive.
-
Læg skiverne på bagepapir på en bradepande.
-
Drys ca. 1 tsk flormelis over hver skive ananas. Sæt i ovnen, og bag dem godt gyldne og derved sprøde. Det tager ca. 1½ time, men begynd at holde øje efter første time.
-
Tag ud, sæt på en rist, og afkøl helt.
-
Skær ananas fra papiret med en kniv eller palet. Opbevares tørt. Fugt vil gøre dem bløde.
-
Skær resten af ananassen fri fra stokken, og skær i mindre stykker.
-
Kom i en blender sammen med saften fra limen og den lyse rom. Blend til skum. Kan stå i køleskab og vente. Den skal blot blendes op til skum igen lige før servering.
-
Anret is, ananaschip og ananasskum, og servér.
-
Færdigt arbejde.