Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lagkage med chokolademousse

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "l.", false: "l." || "l."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} piske-fløde
  • 1 l. piske-fløde
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(200 * numberOfPeopleRatio <2)] }} chokolade
  • 200 g chokolade
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(100 * numberOfPeopleRatio <2)] }} haselnød
  • 100 g haselnød
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "pakke", false: "pakker" || "pakke"} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} lagkagebund
  • 1 pakke lagkagebund
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} Kahlua eller kaffe
  • 3 spsk. Kahlua eller kaffe

Tilberedning

Kog ½ liter fløde op i en mindre gryde.

Bræk chokoladen i mindre stykker.

Tag gryden fra varmen og kom chokoladen i. Lad chokoladen smelte og rør derefter fløde og chokolade sammen. Afkøl og stil i køleskabet til dagen efter.  

Pisk nu moussen til fast skum.

Spred hasselnødderne ud på en bradepande og rist dem i ovnen ved 225 grader i ca. 8 minutter.

Hæld de ristede varme nødder ud på et viskestykke og pak dem ind. Gnid nu nødderne imod hinanden i viskestykket. Skallerne bliver i bunden af viskestykket, og du kan nemt trille nødderne op.  

Pisk ½ liter fløde til skum.

Læg en lagkagebund på et lagkagefad. Dryp med Kahlua eller kaffe og kom mousse og flødeskum på. Gentag og afslut med flødeskum og hasselnødder.  

Kilde: Krydderiet 3, 2006