Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Nougatkugler med krydret karamelknas og lys chokolade

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Karamelknas:
  • Karamelknas:
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 100 g sukker
  • Nougatkugler:
  • Nougatkugler:
  • {{ 270 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g nougat
  • 270 g nougat
  • {{ 232 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g chokolade med 46% kakao
  • 232 g chokolade med 46% kakao
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk brunkagekrydderi
  • 2 tsk brunkagekrydderi
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g karamelknas
  • 50 g karamelknas

Tilberedning

Karamelknas: Smelt 100 g sukker ved jævn varme på en pande til det karamelliserer. Når det er gyldent, hældes karamellen ud på et stykke bagepapir og køler ned. Blend karamellen til pulver. Pulveret opbevares i en lufttæt beholder og holder meget længe.

Nougatkugler:
Smelt nougat i en gryde ved jævn varme, og lad det køle ned til 30 grader. Smelt 32 g chokolade i vandbad eller mikrobølgeovn. Rør chokolade og nougat sammen. Tilføj krydderi og karamelknas i massen. Sæt massen på køl og lad den stivne i cirka 4 timer. Form massen til kugler. Rul dem runde i hånden. Eller brug evt. et parisiennejern. Temperer 200 g chokolade. Læg en kugle på en gaffel og sænk den ned i chokoladen indtil kuglen er dækket. Tag den op og lad den dryppe af, så kuglen dækkes af et tyndt lag. Læg derefter kuglen til tørring på et stykke bagepapir. Kan opbevares i en lufttæt beholder i en måned eller mere.