-
Smelt 100 g sukker ved jævn varme på en pande til det karamelliserer.
-
Når det er gyldent, hældes karamellen ud på et stykke bagepapir og køler ned. Blend karamellen til pulver.
-
Pulveret opbevares i en lufttæt beholder og holder meget længe.
-
Smelt nougat i en gryde ved jævn varme, og lad det køle ned til 30 grader.
-
Smelt 32 g chokolade i vandbad eller mikrobølgeovn. Rør chokolade og nougat sammen. Tilføj krydderi og karamelknas i massen
-
Sæt massen på køl og lad den stivne i cirka 4 timer. Form massen til kugler. Rul dem runde i hånden. Eller brug evt. et parisiennejern.
-
Temperer 200 g chokolade. Læg en kugle på en gaffel og sænk den ned i chokoladen indtil kuglen er dækket. Tag den op og lad den dryppe af, så kuglen dækkes af et tyndt lag.
-
Læg derefter kuglen til tørring på et stykke bagepapir. Kan opbevares i en lufttæt beholder i en måned eller mere.
-
Så er der serveret!