-
Kom 100 g sukker i en gryde eller på en pande og smelt til karamel.
-
Kom nødderne i og rist godt.
-
Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir smurt med en anelse olie eller smør. Køl af og hak fint.
-
Skræl to æbler og skær i tern. Kom i en gryde med vand.
-
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn og stang i gryden.
-
Lad simre under låg til en kompot. Til sidst hakkes et æble og vendes i kompotten. Afkøl.
-
Kom 150 g sukker og æggehvide i en skål og pisk stift. Vend flormelis i.
-
Kom rjöma skyr i bunden af fire tallerkener.
-
Lav fire iskugler og vend i den kolde hasselnødcrumble. Kom nu den lune æblekompot herpå og til sidst marengs.
-
Brænd med gasbrænder og server.
-
Voila!