Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Vaniljeis i hasselnødcrumble med lun æblekompot og brændt marengs

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 250 g sukker
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnøddekerner
  • 100 g hasselnøddekerner
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æbler
  • 3 æbler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vand
  • 1 spsk vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk vaniljestang
  • 1 stk vaniljestang
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g æggehvider
  • 50 g æggehvider
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flormelis
  • 50 g flormelis
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rjöma skyr
  • 2 dl rjöma skyr
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vaniljeis
  • 1 l vaniljeis

Tilberedning

Kom 100 g sukker i en gryde eller på en pande og smelt til karamel. Kom nødderne i og rist godt. Hæld ud på et stykke bagepapir smurt med en anelse olie eller smør. Køl af og hak fint. Skræl to æbler og skær i tern. Kom i en gryde med vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn og stang i gryden. Lad simre under låg til en kompot. Til sidst hakkes et æble og vendes i kompotten. Afkøl. Kom 150 g sukker og æggehvide i en skål og pisk stift. Vend flormelis i.

Kom rjöma skyr i bunden af fire tallerkener. Lav fire iskugler og vend i den kolde hasselnødcrumble. Kom nu den lune æblekompot herpå og til sidst marengs. Brænd med gasbrænder og server.