Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Vaniljeis i hasselnødcrumble med lun æblekompot og brændt marengs

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(250 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sukker
  • 250 g sukker
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(100 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hasselnøddekerne
  • 100 g hasselnøddekerne
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æble
  • 3 æble
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vand
  • 1 spsk. vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vaniljestang
  • 1 stk. vaniljestang
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(50 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æggehvide
  • 50 g æggehvide
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(50 * numberOfPeopleRatio <2)] }} flormelis
  • 50 g flormelis
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} rjöma skyr
  • 2 dl. rjöma skyr
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "l.", false: "l." || "l."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vaniljeis
  • 1 l. vaniljeis

Tilberedning

Kom 100 g sukker i en gryde eller på en pande og smelt til karamel.

Kom nødderne i og rist godt.

Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir smurt med en anelse olie eller smør. Køl af og hak fint.

Skræl to æbler og skær i tern. Kom i en gryde med vand.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn og stang i gryden.

Lad simre under låg til en kompot. Til sidst hakkes et æble og vendes i kompotten. Afkøl.

Kom 150 g sukker og æggehvide i en skål og pisk stift. Vend flormelis i.  

Kom rjöma skyr i bunden af fire tallerkener.

Lav fire iskugler og vend i den kolde hasselnødcrumble. Kom nu den lune æblekompot herpå og til sidst marengs.

Brænd med gasbrænder og server.