-
Skær æblerne (helst et æble med god syre som Boscoop eller Bramley) med skræl og kernehus i mindre stykker.
-
Kom dem i en gryde med kanelstængerne og vand. Bring æblerne i kog. Læg låg på, og lad det simre, til æblerne smider saften.
-
Si grydens indhold, og kog saften ind til ca 5 dl. Kernehuse og skræl bidrager med pektin, som får isen til at sufflere smukt op. Den koldpressede most tilfører smagen af frisk æble og må ikke koges.
-
Smelt derfor sukkeret i den kogte saft.
-
Køl den lidt af, og bland den med mosten, så du har ialt ca. 1 liter saft. Tilsæt ca. en spsk æbleeddike.
-
Kør sorbeten på en ismaskine, eller stil sorbeten i fryseren i en skål. Når den begynder at fryse til på kanterne, pisker du sorbeten godt igennem. Det gør du 1-2 gange per time, til sorbeten er helt frossen. Det tager ca. 5 timer.
-
Kilde: Krydderiet 3, 2004
-
Bon appetit!