Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Jordbærtærte

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 60 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(60 * numberOfPeopleRatio <2)] }} smør
  • 60 g smør
  • {{ 40 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(40 * numberOfPeopleRatio <2)] }} flormelis
  • 40 g flormelis
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(15 * numberOfPeopleRatio <2)] }} mandelmel
  • 15 g mandelmel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æg
  • 1 stk. æg
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(0.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vaniljestang
  • 0.5 stk. vaniljestang
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} citron
  • 1 stk. citron
  • {{ 120 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(120 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hvedemel
  • 120 g hvedemel
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "tsk.", false: "tsk." || "tsk."} [(0.25 * numberOfPeopleRatio <2)] }} fint salt
  • 0.25 tsk. fint salt
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(0.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vaniljestang
  • 0.5 stk. vaniljestang
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(2.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sødmælk
  • 2.5 dl. sødmælk
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æggeblomme
  • 3 stk. æggeblomme
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(75 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sukker
  • 75 g sukker
  • {{ 20 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(20 * numberOfPeopleRatio <2)] }} Maizena
  • 20 g Maizena
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} contreau
  • 1 spsk. contreau
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} fløde
  • 1 dl. fløde
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(150 * numberOfPeopleRatio <2)] }} ribsgelé
  • 150 g ribsgelé
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} usaltet pistaccienød
  • 2 spsk. usaltet pistaccienød

Tilberedning

Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn, citronskal og 30 g af hvedemelet i en skål, og rør det sammen til det er ensartet. Tilsæt resten af hvedemelet og salt. 

Rul dejen ud i en cirkel i 2,5 millimeters tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dej og papir over på en plade og sæt i køleskab i mindst en time. 

Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft.  

Tag dejen ud af køleskabet, og læg i en tærte- form med løs bund. Dæk overfladen til med alufolie, og fyld tærteformen med noget tungt. 

Bag i 15 minutter. 

Fjern fyld og alufolie og til sidst bagepapir. 

Prik bunden med en gaffel og lad den bage færdig, indtil bunden er bagt gylden. Kig efter 5 minutter. Hold øje med at bunden ikke løfter sig. 

Lad bunden afkøle. 

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring stang og korn i kog sammen med mælk.

 Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med sukker. 

Tilsæt majsstivelse uden at piske. 

Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. 

Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i et minut under piskning; pas på, den ikke brænder på! 

Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdnings- film, og lad den afkøle i køleskabet inden brug. 

Pisk kagecremen igennem og tilsæt likør. 

Pisk fløden til skum og vend i cremen. Fordel cremen i tærtebunden i et jævnt lag.

 Skyl jordbærrene og nip de grønne haser af. Dup jordbærrene helt tørre i et rent klæde. 

Del jordbærrene og arranger dem med spidsen opad. Begynd ude fra kanten af tærten, og sørg for at der er balance i størrelsen på jordbærrene.

 Kom ribsgeléen i en lille kasserolle, brug evt. et piskeris til at dele geléen i mindre klumper, og lad den smelte langsomt. 

Pensl jordbærtærten med den smeltede gelé. Drys pistaciekerner ud over tærten og server.