Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Jordbærtærte

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Tærtebund
  • Tærtebund
  • {{ 60 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 60 g smør
  • {{ 40 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flormelis
  • 40 g flormelis
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mandelmel
  • 15 g mandelmel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 1 stk æg
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk vaniljestang
  • 0.5 stk vaniljestang
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • {{ 120 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 120 g hvedemel
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 0.25 tsk fint salt
  • Kagecreme
  • Kagecreme
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk vaniljestang
  • 0.5 stk vaniljestang
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sødmælk
  • 2.5 dl sødmælk
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æggeblommer
  • 3 stk æggeblommer
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 75 g sukker
  • {{ 20 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Maizena
  • 20 g Maizena
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk contreau
  • 1 spsk contreau
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl fløde
  • 1 dl fløde
  • Desuden
  • Desuden
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g ribsgelé
  • 150 g ribsgelé
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk usaltede pistacienødder
  • 2 spsk usaltede pistacienødder

Tilberedning

Mørdej: Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn, citronskal og 30 g af hvedemelet i en skål, og rør det sammen til det er ensartet. Tilsæt resten af hvedemelet og salt. Rul dejen ud i en cirkel i 2,5 millimeters tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dej og papir over på en plade og sæt i køleskab i mindst en time. Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft. 

Tag dejen ud af køleskabet, og læg i en tærte- form med løs bund. Dæk overfladen til med alufolie, og fyld tærteformen med noget tungt. Bag i 15 minutter. Fjern fyld og alufolie og til sidst bagepapir. Prik bunden med en gaffel

og lad den bage færdig, indtil bunden er bagt gylden. Kig efter 5 minutter. Hold øje med at bunden ikke løfter sig. Lad bunden afkøle.

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring stang og korn i kog sammen med mælk. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sam- men med sukker. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i et minut under piskning; pas på, den ikke bræn- der på! Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdnings- film, og lad den afkøle i køleskabet inden brug. Pisk kagecremen igennem og tilsæt likør. Pisk fløden til skum og vend i cremen. Fordel cre- men i tærtebunden i et jævnt lag.

Skyl jordbærrene og nip de grønne haser af. Dup jordbærrene helt tørre i et rent klæde. Del jordbærrene og arranger dem med spidsen opad. Begynd ude fra kanten af tærten, og sørg for at der er balance i størrelsen på jordbærrene.

Kom ribsgeléen i en lille kasserolle, brug evt. et piskeris til at dele geléen i mindre klumper, og lad den smelte langsomt. Pensl jordbær- tærten med den smeltede gelé. Drys pistaciekerner ud over tærten og server.