Vil du prøve en lidt anderledes kage, så er denne marrokansk-inspirerede appelsinkage med mandler et rigtigt godt bud. Den er nem at gå til og så kan du servere en kage for dine gæster, som de sikkert ikke har prøvet før.
Tilberedning
Tænd ovnen og sæt den på 175°.
Smelt smørret.
Riv skallen af 2 appelsiner fint. Pres saften fra alle appelsiner.
Blend eller hak mandlerne meget fint.
Pisk sukker og æg sammen.
Rør mel, bagepulver og salt sammen og vend i. Vend så mandler i. Rør herefter smørret i. Til sidst rørres 0,75 dl appelsinsaft plus den revne skal i blandingen.
Smør en springform (24 cm) og drys med mel. Kom dejen i formen og bag kagen i 45 minutter. Tag ud og afkøl. Dryp den resterende appelsinsaft over kagen.
Ved servering: Skær i harlekinruder og drys med kanel.
Riv skallen af 2 appelsiner fint. Pres saften fra alle appelsiner.
Blend eller hak mandlerne meget fint.
Pisk sukker og æg sammen.
Rør mel, bagepulver og salt sammen og vend i. Vend så mandler i. Rør herefter smørret i. Til sidst rørres 0,75 dl appelsinsaft plus den revne skal i blandingen.
Smør en springform (24 cm) og drys med mel. Kom dejen i formen og bag kagen i 45 minutter. Tag ud og afkøl. Dryp den resterende appelsinsaft over kagen.
Ved servering: Skær i harlekinruder og drys med kanel.