Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Marrokansk appelsinkage med mandler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Marrokansk appelsinkage med mandler
  • {{ 175 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 175 g smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk appelsiner
  • 4 stk appelsiner
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mandler
  • 200 g mandler
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 3 stk æg
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 3 dl sukker
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 3 dl hvedemel
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk bagepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 0.25 tsk salt
  • kanel
  • kanel

Tilberedning

Sæt ovnen på 175°.

Smelt smørret. Riv skallen af 2 appelsiner fint. Pres saften fra alle appelsiner. Blend eller hak mandlerne meget fint. Pisk sukker og æg sammen. Rør mel, bagepulver og salt sammen og vend i. Vend mandler i. Rør smørret i. Rør 0,75 dl appelsinsaft plus den revne skal i.

Smør en springform (24 cm) og drys med mel. Kom dejen i formen og bag kagen i 45 minutter. Tag ud og afkøl. Dryp den resterende appelsinsaft over kagen.

Ved servering: Skær i harlekinruder og drys med kanel.