Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Krydderiets julekage 2009

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Krydderiets julekage 2009
  • Krydderiets julekage 2009
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnødder
  • 125 g hasselnødder
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggehvider
  • 5 æggehvider
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 200 g sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk kartoffelmel
  • 1 spsk kartoffelmel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl Irmas nøddecreme
  • 1.5 dl Irmas nøddecreme
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g creme fraiche
  • 300 g creme fraiche
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk appelsin
  • 1 stk appelsin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk mango
  • 1 stk mango

Tilberedning

Sæt ovnen på 175°.

Spred hasselnødderne ud på en bradepande, og rist dem gyldne i ca. 10 minutter. Hæld nødderne op på et viskestykke, og ”massér” nødderne heri. Det er den nemmeste måde at få skallerne af på.

Skru ovnen ned på 160°.

Hak nødderne groft. Pisk æggehvider og sukker sammen i en skål. Rør kartoffelmel og eddike sammen, og vend i. Vend 75 g nødder i marengsmassen, og fordel dejen på ovnens bradepande beklædt med bagepapir. Drys resten af nødderne over dejen.

Bag bunden i 25-30 minutter, indtil overfladen er flot gylden. Tag ud, og afkøl helt. Læg et stykke bagepapir over kagebunden, og vend op og ned på bunden, så nødderne vender nedad. Træk papiret forsigtig af. Smør nøddecremen ud over bunden. Fordel cremefraiche over bunden.

Riv appelsinskallen fint over cremefraichen.

Skær mango i små tern, og fordel over cremen.

Rul sammen fra den lange led.

Lad kagen stå koldt, indtil den skal serveres.